Kekkeris, live muziek in Leiden week 24 Kekkeris, live muziek in Leiden week 24

Hiphop en nog meer topmuziek

, Bas Kleijweg

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Downriver Dead Men Go + Golden Caves @ Gebr. de Nobel

De Leidse postrockers Downriver Dead Men Go hebben pas hun tweede plaat uitgebracht, 'Departures'. De lovende recensies volgden al snel. Hun muziek is duister en schuwt ook niet de zwaardere thema’s in het leven te verkennen.

Golden Caves combineert alternatieve, progressieve en poppy stijlen van rock tot een eclectische mix, waarbij binnen één nummer vloeiend tussen deze genres geschakeld wordt. Twee bands voor de luisteraar die graag een breed palet voorgeschoteld krijgt!

Meer info

Charles Barry @ Galerie Café Leidse Lente

De Leidse Charles Barry speelt een mix van eigen werk en covers met gitaar en mondharmonica. Dan denk je natuurlijk meteen aan country en folk, maar er komt ook een vleugje pop om de hoek kijken. Hij is een muzikant die met plezier op het podium staat en dat kan je terugzien in de energie die van zijn optredens afstraalt. Dat is goud waard, maar je kan hem geheel gratis zien in de Leidse Lente deze vrijdag.

Meer info

EZG @ Gebr. de Nobel

EZG (Even Zonder Grappen) maakt traprap die over voetbalcultuur gaat. Je zou zeggen dat er tussen die twee onderwerpen een cultuurkloof zit, maar aan de schare fans die de artiest heeft weten te vergaren, kan je zien dat die moeiteloos overbrugbaar is. Harde drugs en harde vuisten zijn terugkerende thema’s, en het leuke is dat je zelfs met een stadionverbod dit optreden bij kan wonen! Een mooie kans om helemaal los te gaan deze sportschoenen en capuchons tour.

Meer info

Boef @ Club InCasa

Boef behoeft geen introductie. Elke controverse veegt hij met gemak van zijn schouder. Hij kreeg het stempel 'Artist of the Year' van FunX Music. Vergezeld door Pregretz, dj Nobelle, LEGY & LE CAP en MAR ONE maakt hij vanavond de InCasa onveilig, en de kaartjes verkopen als zoete broodjes. Razendsnelle rap en top hiphop, dat moeten zelfs zijn vijanden erkennen. Kom zien waar al die stennis nou werkelijk om draait bij dit knallende concert!

Meer info

Instores Joëlle Goercharn + Janne Schra @ Plato Leiden

Joëlle Goercharn is een fiere vocaliste die pas haar debuut-ep ‘Silhouette’ heeft uitgebracht. Ze speelt piano en haar nummers hebben invloeden van de immer opzwepende muziek uit India. Samen met bandlid Florean Kruiswijk Jansen geeft ze zaterdagmiddag een optreden in de Plato. Een prachtige performance die je prima kan combineren met een potje shoppen!

En voor wie zondag terug wil komen voor meer, speelt Janne Schra nummers van haar nieuwe album 'OK'. Liedjes over onrust, reizen, veranderingen en verlangens, over een club in Sydney en naar Parijs rijden in je eerste auto, uithuilen en uitzwaaien. Met haar band ging ze verder waar 'Ponzo' ophield, maar wilde ze vooral het vrije gevoel vangen dat je krijgt op een reis naar een ver oord. Maar ook de warme nostalgie, als je mijmert over een vertrouwd verleden. De woelige periode is voorbij, en alles is OK.

Meer info Joëlle Goercharn

Meer info Janne Schra

The Suitcase Junket + Robert Cline Jr @ Qbus Club Leiden

The Suitcase Junket omschrijft zichzelf als muziek van moeras-yankees, en die mensen houden van elk genre zolang het maar overgoten is met een authentiek sausje Americana. Alleen gewapend met zijn gitaar en buizenversterker, een koffer en nog meer troep van de vuilstort zet Matt Lorenz een voltallige band neer, inclusief koortjes, blueslicks, spaghettiwesternachtige orkestraties, rockballads en electronische loops. Met zijn intrigerende zangstem maakt hij het geheel af.

Robert Cline Jr. is een countryzanger die een kolossale hoeveelheid collaboraties achter de kiezen heeft. Voor zijn laatste cd kreeg hij medewerking van The Swampers, legendarische studiomuzikanten uit de Muscle Shoals Studio in Alabama, die al bezongen werden in Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd in 1974. Het resultaat 'American Mojo' spreekt tot de verbeelding.

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden