Kekkeris, live muziek in Leiden week 21 Kekkeris, live muziek in Leiden week 21

Debuten en jubileums

, Bas Kleijweg

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Leidse Hofjesconcerten

Het is het jaar van de 10e editie van de Leidse Hofjesconcerten. Of het nu je eerste of tiende bezoek aan de Leidse Hofjesconcerten is, je kunt je ook dit jaar weer muzikaal laten verrassen!

Pinkstermaandag begin je bijvoorbeeld bij het 20-jarig talent Martijn Boom. Deze student Conservatorium van Amsterdam en tweevoudig prijswinnaar van het Prinses Christina Concours speelt de mooiste klanken op een Adams Alpha marimba. Vervolgens droom je weg bij de mystieke popmuziek met folk- en Keltische invloeden van de Suzanne Sanders band. De ontspannen sfeer wordt voortgezet door Pedro Diaz en Emilio Parrilla met hun verzameling korte muzikale levensverhalen verpakt in nostalgische Latijns-Amerikaanse, jazz- en kamermuziek. Tijd voor een oppepper? Ga dan langs het spreekuur van het Rodion Trio. Het muzikale medicijn voor klachten van allerlei aard. En sluit af bij de tegenhanger van de vaak mooie, verstilde gedichtenwereld: Mrs Darcy en de wereld van gospel, slang en swing. 

Meer info

Leidse Lente Luisteravond @ Galerie Café Leidse Lente

De Luisteravond is een terugkerend open podium voor lokaal talent dat zich graag eens wil laten horen aan een intiem publiek. Van muzikanten en dichters tot stand-up comedians, er kan van alles langskomen. Wie weet kijk je later terug op deze bijzondere avond wanneer een deelnemer landelijk doorbreekt.

Het programma is nog niet bekend.

Meer info

Instore: Plum Green @ Plato Leiden

Plum Green speelt deze koopavond in de Plato. Ze is een bereisde dame, die gewoond heeft in Engeland, Nieuw-Zeeland en Australië en nu de hele wereld over toert. Deze singer-songwriter plukt haar invloeden uit een hoop genres en past daar grimmige en diepzinnige lyriek bij. Met een biertje in de hand grijpt dit intieme optreden je zeker aan.

Meer info

Slamming Annihilation European Tour 2018 @ Gebr. de Nobel

Extermination Dismemberment, Korpse, Begging For Incest en Embryectomy. Met zulke namen weet je al dat vanavond je trommelvliezen flink gaan klapperen. Waar er vaak een kaleidoscoop aan subgenres staat bij dit soort tours, draait het vanavond maar om één ding: slamming brutal death metal. De acts komen uit Nederland, Duitsland, Belarus en Griekenland. Maar een heerlijk potje herrie is natuurlijk ook toegankelijk voor degenen zonder een zeer gespecificeerde smaak!

Meer info

Ruben Hein @ Gebr. de Nobel

Voor velen is hij beter bekend als de winnaar van 'Wie is de Mol?' 2018. Ruben Hein heeft vier jaar gedaan over het opnemen van zijn derde album, maar het eindresultaat mag er ook zijn. Hij ging ervoor terug naar de basis, met zijn piano als leidend instrument. Hij komt met een band, maar zal uiteraard ook solo een stukje meesterlijke melancholie ten gehore brengen. Maak de zanger vanavond op zijn intiemst mee.

Meer info

SPOONFiSH & Temple Renegade @ QBus Club Leiden

SPOONFiSH speelt deze avond haar eerste live concert, ter promotie van het album 'The Devil’s Delight' dat later dit jaar uitkomt. Oftewel, een exclusieve preview, en met een mix aan invloeden uit rock, funk en jazz is het zeker het luisteren waard!

De support is van Temple Renegade. Ruige metal die ook in de finale van de Grote Prijs van de Bollenstreek vorig jaar voor een stevige avond zorgde. Een lekker afwisselend uitje dus!

Meer info

The Dustbowl Drifters @ Vrijplaats Leiden

De Bar & Boos is binnen Leiden al zo'n 25 jaar een begrip. Vanavond wordt er onder de noemer 'Kraken in Leiden' een terugblik geworpen op dit stukje geschiedenis. Bij zo’n beschouwing hoort natuurlijk ook wat nostalgische muziek en daar komen The Dustbowl Drifters om de hoek kijken. Met hun bluegrass en country vervoeren ze je naar het Westen van weleer. Een programma dat veel stof doet opwaaien!

Meer info

Toine Scholten + Jara @ Galerie Café Leidse Lente

Toine Scholten is een gitarist en vocalist die op dit moment werkt aan zijn debuutalbum ‘Diversity’. Jara is een singer-songwriter die erg doet denken aan Joni Mitchell qua stijl. Als je deze twee toptalenten combineert dan krijg je vuurwerk, en hoe hun jazz- en folk invloeden zullen samensmelten kan niemand voorspellen. Kortom, live gaan kijken dus!

Meer info

King Hiss @ Rockcafé Lazaru’s

King Hiss is een Belgische band die vette festivals aandoet, verhalende conceptalbums maakt en samenwerkt met de stoerste artiesten (wat dacht je van Dave Collins, bekend van Black Sabbath en Mötley Crüe?). Ze worden ook wel de Vikingen van de Lage Landen genoemd en daar hebben ze zeker de looks voor. Maar hoe is buiten deze wapenfeiten de muziek? Staat als een huis dat door barbaren geplunderd wordt? Niet te missen deze vrijdagavond!

Meer info

Helter Shelter 5 Jaar @ Café Plantage

Helter Shelter, een akoestische coverband die Beatles en Stones klassiekers weer tot leven brengt, bestaat vijf jaar en dat verdient een feestje! Met de vinylveteranen van Plaatjes Vullen Gaatjes als gasten en een heuse Helter Shelter-quiz waarmee prijzen te winnen zijn, pakken ze groots uit. Natuurlijk kunnen de covers ook niet ontbreken, dus een tijdreis zonder tekort aan mooie nummers ligt in het verschiet!

Meer info

Lilian Vieira Gruppo @ QBus Club Leiden

Lilian Vieira is een Braziliaanse zangeres die al een kwart eeuw in Nederland woont, maar nog steeds de ritmes van haar geboorteland doet leven met haar Lilian Vieira Gruppo. Samba is goed om de heupspieren los te weken en met haar opzwepende stem en de romantische ritmes van haar band weet je zeker dat je gaat wiegen! Ze hebben pas hun derde album uitgebracht, maar zullen materiaal uit hun volledige en veelzijdige oeuvre laten horen.

Meer info

Buried + Man As Plague @ Rockcafé Lazaru’s

Buried en Man As Plague staan zaterdag klaar om het café te doen schudden in zijn grondvesten. Deathmetal waarop je zo los gaat dat je aan het eind van de avond ook echt begraven kan worden, met brullende lyrics en instrumenten die de sloop zetten in je aarzeling om te moshen. Bekijk de twee bands als je weer eens een avondje authentiek wil beuken op metal van de oude stempel.

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden