Kekkeris, live muziek in Leiden week 14 Kekkeris, live muziek in Leiden week 14

Oostblokmetal, Afrikaanse trance en gewoon lekkere rock van eigen bodem

, Nike Liscaljet

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Will Varley + Seán McGowan @ Gebr. de Nobel

Woensdag 4-4, 19:30

Woensdag 4-4, 19:30

De Engelse singer-songwriter Will Varley is op tour en stopt vanavond bij de Nobel. Hij zal zijn nieuwste album 'Spirit of Minnie', dat begin dit jaar verscheen, ten gehore brengen. De live shows van Varley zijn komisch met een duister tintje en vaak politiek, doch emotioneel geladen.

In zijn kielzog neemt hij de politiek-geladen, punk-geïnspireerde Britse popmuzikant Seán McGowan mee.

Meer info

Vader, Neocaesar + Seita @ Gebr. de Nobel

Donderdag 5-4, 19:00

Donderdag 5-4, 19:00

Seita, die vorig jaar het stempel voor "één van de beste death/thrash platen" kreeg, trapt de avond af. Neocaesar, bestaand uit Sinister-bandleden uit de jaren 90, sluit aan. Hun debuut '11:11' hakt en ragt als vanouds met lak aan alle trends en flauwekulletjes van de afgelopen 20 jaar.

Deathmetal gigant Vader is hoofdact en komt met de unieke retro 'The Ultimate Incantation' show, in het kader van het 25-jarig jubileum van deze legendarische plaat, naar Leiden! Tijd voor een avondje stevige Oostblokmetal.

Meer info

Stella Chiweshe @ De X

Vrijdag 6-4, 21:00

Vrijdag 6-4, 21:00

Stella Chiweshe is Zimbabwe's koningin van de mbira. Echte trance music als spirituele sessies waar contact wordt gemaakt met de geesten van overleden voorouders. De 23 lamellen van haar duimpiano zijn voor Stella 23 verschillende stemmen en haar teksten vinden vaak hun oorsprong in visioenen en dromen. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw brak zij internationaal door, maar daarna werd het een lange tijd stil rond haar. Nu, dik 70 jaar, maakt ze haar comeback, en ze heeft nog niets van haar kracht en virtuositeit ingeboet.

Meer info

Gecko @ NR111

Vrijdag 6-4, 20:00

Vrijdag 6-4, 20:00

Vanuit NR111 organiseren de bewoners van Nieuwe Rijn 111 met enige regelmaat huiskamerconcerten voor circa 25 tot 30 personen. Vanuit een liefde voor muziek en gezelligheid, en gewoon omdat het kan. Privéconcerten van een te gekke artiest in mini-setting!

Vanavond komt de Londense singer-songwriter Gecko de huiskamer rocken. Zijn liedjes zitten vol humor en zetten je tegelijk ook aan het denken over de dagelijkse dingen in het leven. Zijn teksten zijn fantastisch, zijn energie aanstekelijk en zijn stem meeslepend.

Meer info

Voorronde 2 Live en Lazarus @ Rockcafé Lazaru's

Vrijdag 6-4, 20:15

Vrijdag 6-4, 20:15

Live en Lazaru’s is een afvalrace tussen lokale, alternatieve acts. Dit jaar is het de tiende editie van het fenomeen, en tijdens deze voorronde zullen er zeven bands meedoen, een mix van oude rotten en nieuwkomers. De nadruk moet liggen op eigen werk, dus voor hoogstandjes in hardrock en meesterwerkjes in metal zit je ook bij de tweede voorronde op vrijdag 6 april goed.

Vanavond spelen Happy Thoughts, Kaptana, Punch, Downtown District, Stiknaats en Wraak hun oude en nieuwe nummers van punkrock 'n' roll tot trashmetal. Er zit voor ieder wat tussen.

Meer info

 

BoldR @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 6-4, 21:00

Vrijdag 6-4, 21:00

BoldR heeft een eigen repertoire van jazz en pop. In 2017 brachten ze hun eerste album uit en speelden ze op het Amuse Festival. Vanavond komen ze ook met nieuw werk naar een van de gezelligste huiskamers van Leiden.

Meer info

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden