Kekkeris, live muziek in Leiden week 10 Kekkeris, live muziek in Leiden week 10

Jazz in ’t café, klezmer in de huiskamer; vier de pre-lente in Leiden

, Martin Tückermann

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

2e voorronde Leiden Jazz Award @ Stadsgehoorzaal

Op zondag 25 maart zal de grote finale van de Leiden Jazz Award plaatsvinden, maar zo ver is het nog niet; eerst de voorrondes. De eerste voorronde werd gewonnen door Isabel Bermejo (zang) en Yuri Rhodenborgh (gitaar). Deze donderdag spelen Humberto Rios (piano), Ashton Sellars (gitaar), Dillon Baiocchi (sax) en Maria Josefa Contreras Gamez (hobo) voor een felbegeerd plekje in de finale. Wie zal er winnen?

Meer info

 

Roxeanne Hazes + LAKSHMI @ Gebr. de Nobel

Als je Roxeanne Hazes vraagt haar huidige muziekstijl te omschrijven, noemt ze het levenspop en indieschlager. Beeldend verwoord, maar toch doet de dochter van wijlen Neerlands grootste volkszanger zichzelf er nog mee tekort. Want de verschuiving van braderieën, feesttenten en dorpspleinen naar clubcircuit, popfestivals en DWDD is het resultaat van een complete makeover.

Als voorprogramma neemt zij de frêle, meisjesachtige verschijning LAKSHMI mee. Maar vergis je niet: deze singer/songwriter is een pittige jonge vrouw die weet wat ze wil. Denk aan een driehoeksverhouding tussen Lana Del Rey, Warhaus en Massive Attack.

Meer info

Trio Roelofs/Baas/Govaert @ Qbus

Gitaar, drum en basklarinet; een andere, zelfs vernieuwende combinatie van instrumenten. Joris Roelofs (altsaxofonist en basklarinettist), Reinier Baas (gitaar) en Onno Govaert (drum) maken van deze zaterdag een veelbelovende avond vol inspirerende en innovatieve jazz.

Meer info

 

Souled Out II @ Vrijplaats Leiden

Dansen tot diep in de nacht kan deze zaterdag in de Vrijplaats. Na een succesvolle eerste editie, november vorig jaar, keert dj Joey Szabo met een volle platenkist terug naar Leiden. Hij zal uiteenlopende en dansbare klassiekers, onbekende en ondergewaardeerde liedjes, uit de disco, funk en soul van de jaren 60, 70 en 80 mixen zodat in slaap vallen onmogelijk is.

Meer info

 

Gluren bij de Buren

Saaie zondagmiddag, niets te doen? Stap de deur uit en het centrum in, want deze editie van Gluren bij de Buren biedt maar liefst 99 optredens van 33 lokale bands en artiesten in verschillende genres – jazz en blues, kleinkunst, folk, indierock en klezmermuziek – in 33 huiskamers verspreid door het centrum. De tijden zijn zo ingedeeld, dat er maximaal zeven optredens te zien zijn. Selecteer een wijk of genre, bepaal je looproute, volg de stappen op de app en ervaar muziekstad Leiden in warme huiskamers.

Meer info

 

Tim Knol @ Velvet Leiden

Overal is muziek in de stad, zo ook in platenzaak Velvet deze zondagmiddag. En niet zomaar muziek. De nieuwe plaat van Tim Knol 'Cut the Wire' werd lovend ontvangen en vanmiddag zal hij, temidden van de platen van inspiratiebronnen als Neil Young, Paul McCartney en Bob Dylan, zijn nieuwe liedjes live spelen. Wees er op tijd bij!

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden