Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

QuiteQuiet Spinvis @ Scheltema

Nog één keer komt Erik de Jong, alias Spinvis naar Leiden voor een luisterconcert bij QuiteQuiet. Uiteraard speelt hij nummers van zijn meest recente album Vuur Trein Dageraad, maar verwacht ook vele klassiekers als Wespen op de appeltaart, Bagagedrager, Ik wil alleen maar zwemmen, Kom terug en Voordeel van video.

Meer info

Kirsten's Wijsje

Het is zover, het allereerste Wijsje in Leiden! Ga mee op muzikale ontdekkingstocht door de sleutelstad en ontdek de leukste plekjes waar mooie muziek wordt gemaakt. Laat je verrassen door Kirsten Meijer. Meer weten over Kirsten's Wijsje? Lees hier het interview dat wij met haar deden.

Meer info

Walker White + Ganglions @ Rockcafé Lazaru's

Walker White heeft net zo weinig te maken met GoT "white walkers" als met de Amerikaanse hiphop groep Thug Life. Waar ze wel voor staan is The Hague Underground "Punkified Kick Ass Hard-X-Over-Core", zoals ze het zelf omschrijven. Ze nemen hun Haagse scuzzpunk vrienden Ganglions mee om de avond te vullen.

Meer info

Instore Nick Mulvey @ Velvet

Nick Mulvey komt over uit Londen om zijn nieuwe album 'Wake Up Now' bij Velvet te presenteren! Zijn debuutalbum ‘First Mind’ was 3FM Album van de Week. Het bevatte twee liedjes die gemakkelijk tot het boek '1000 Songs You Should Hear Before You Die' kunnen worden toegevoegd. Al zijn shows in Nederland waren uitverkocht en ook stond hij al op het podium van Lowlands, North Sea Jazz en Pinkpop. Zijn tweede album 'Wake Up Now' is gelaagd en er zit meer groove in de songs, al gaat de herkenbare sound van ‘First Mind’ niet verloren. ‘Unconditional’ is de eerst single van de nieuwe plaat.

Meer info

3voor12 Leiden cureert: Nacht van Kunst en Kennis 2017

Het is de vijfde editie van de Nacht van Kunst en Kennis, een muziek-, kunst- theater- en wetenschapfestival op en rond het Rapenburg. Voor het eerst zullen wij daar een podium, in jeugdboekhandel Silvester, cureren! The Avonden, Somersault Baby en Beggar Brahim zullen op onze uitnodiging speciale huiskamerconcerten verzorgen.

Het festival heeft daarnaast natuurlijk nog veel meer moois te bieden. Kijk hier voor het volledige blokkenschema. En kom vooral even langs op Rapenburg 17, tijdens één van onze acts!

19:30-20:00u The Avonden
20:45-21:15u Somersault Baby
22:00-22:30u Beggar Brahim
23:15-23-45u The Avonden

Meer info

 

Thomas Oliver + Tom James @ Gebr. de Nobel

Singer-songwriter Thomas Oliver uit Nieuw-Zeeland staat niet alleen bekend als één van de beste Weissenborn lap-steel gitaristen, maar weet ook met zijn stem de gevoelige snaar te raken. In april verscheen zijn eerste solo-album ‘Floating In The Darkness’. Hij speelde op festivals als Celtic Connections (Glasgow) en Sziget (Boedapest), en deelde al het podium met legendes als Joe Cocker, Eric Clapton en Fat Freddy’s Drop.

Tom James uit Cornwall (UK) maakt prachtige liedjes geïnspireerd op de oceaan en houdt er een unieke speelstijl op na die verder gaat dan het aanslaan van een paar simpele akkoorden.

Meer info