3voor12 Groningen

3voor12 Lokaal Draait: Kraantje Pappie, Mark Roggebrood en Solitary Zebra

De beste muziek, gekozen door de redacties van 3voor12 Lokaal

In 3voor12 Lokaal Draait staan alle opkomende (en iets bekendere) talenten van Nederland in een spotifylijst. Elk van de 18 lokale afdelingen van ons muziekplatform draagt om de twee weken drie nummers aan voor de lijst. Zo ontstaat er een heerlijke playlist met de nieuwste en leukste artiesten uit de regio. De perfecte manier om nieuw talent te ontdekken. Voor de komende twee weken houden Kraantje Pappie, Solitary Zebra en Mark Roggebrood de Groningse eer hoog. 

Mark Roggebrood - Blije Hond

Het afgelopen jaar was een gouden jaar voor Mark Roggebrood. Kort na zijn eerste optreden op CONNECT festival stond hij op Lowlands en daarna was hij bijna niet meer weg te krijgen. Dat hij zelf ook beseft wat voor geluk hij daar mee heeft verwoord hij in zijn nieuwe single Blije Hond. Een vrolijk nummer in de stijl die we van hem kennen. 

Solitary Zebra - Hush

Het was een tijdje stil, maar Solitary Zebra draaft weer over de savanne! En met een nieuwe EP zelfs. Tide bestaat vier nummers in de stijl die we van de mannen kennen. Aanstekelijke progressieve rock met gelikte zangpartijen. Hush is het eerste nummer van de EP en levert een energieke aftrap. 

Kraantje Pappie en Guus Meeuwis - Nacht

Het is een Nacht, de klassieker van Guus Meeuwis is dit jaar vijfentwintig geworden en verdiende daarom een make-over. Onze eigen Kraantje nam de pen ter hand en schreef een hedendaagse versie van de grote hit. Het resultaat is een nummer zoals we van Kraantje Pappie gewend zijn, alleen nu met Guus Meeuwis als achtergrondzanger. Zal die ook nog aansluiten bij zijn clubtour?

3voor12 Lokaal Draait is een samenwerking tussen de vele lokale afdeling van het muziekplatform. Om de twee weken wordt de lijst bijgewerkt met nieuwe muziek en nieuw lokaal talent. Volg 3voor12 Lokaal op Spotify om niks te missen (en volg ons dan ook meteen even). 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12