Als de deuren om zeven uur open gaan staat er al een lange rij voor de show van Kraantje Pappie in Simplon. De twee try-outshows voorafgaand aan de POP UP! clubtour waren in no time uitverkocht. De rapper nam in Simplon zijn eerste nummers op en is er nu na jaren weer terug in zijn thuisstad om te bewijzen dat hij het feesten nog niet verleerd is. De jonge Mick Spek uit Katwijk vult het voorprogramma met frisse popliedjes in een urban jasje en reist hij de hele tour met Kraantje mee. Samen met zijn broer, de gitarist, en een dj staat Spek relaxed op het podium. Zeker voor een rapper laat hij vernieuwende, melodieuze popliedjes horen.

Eigen sound

Wat meteen opvalt is de drietandtatoeage op de arm van Mick Spek als de rapper het podium op loopt. Het publiek is al in de stemming en kijkt geïnteresseerd naar de jonge muzikale zanger en producent, die vanavond verfrissende liedjes laat horen. In november bracht Spek het album De Kust Roept uit en vanavond brengt hij relaxt verschillende liedjes van het album ten gehore. Ook schreef hij een liedje speciaal voor deze tour. De tweede stem en mooie gitaarsolo’s van zijn broertje Alex, die ook op het podium staat, geven de liedjes een eigen en goede sound. Na een prima optreden bedankt hij het publiek voor het warme onthaal en sluit hij de set af met het Beter bij mij.

Klaar voor de clubtour

Als de lichten aan gaan zingt iedereen al luidt mee met Waar is Kraan? Vrolijk als altijd loopt Kraantje Pappie het podium op. Als hij roept dat hij er zin in heeft klinkt er gejuich en krijgt hij een luid applaus van het publiek vol fans, waarin zich ook enthousiastelingen van zeven en elf jaar bevinden. Samen met Fiddox zingt Pappie de nieuwe single Getaway en ook alle andere hits komen voorbij, met De Manier en Lil’ Craney als hoogtepunten. Vooraan wordt meteen flink mee gedanst. De lichtshow is mooi, het publiek krijgt een stukje turborap te horen en als Kraan iemand uit het publiek het podium op vraagt rapt deze de tekst van Bootycall moeiteloos mee. Tegen het einde van de show komt Mick nog even het podium op, hakt iedereen nog eens mee op Feesttent en dan is er na een uur en twintig minuten echt een einde gekomen aan een onderhoudende set vol energieke conversatie en humor tussendoor. Na de tweede succesvolle try-outshow in Simplon laat Daddy Crane zien helemaal klaar te zijn voor de bijna uitverkochte POP UP! clubtour.