Legendary Shack Shakers dendert als een trein door de setlist Legendary Shack Shakers dendert als een trein door de setlist

Zanger J. D wilkes is met zijn capriolen een optreden op zich

Legendary Shack Shakers dendert als een trein door de setlist

Zanger J. D wilkes is met zijn capriolen een optreden op zich

In het kader van zijn vijfde album Agri-dustrial staat Legendary Shack Shakers vanavond in Vera. Dat de frontman D. J. Wilkes door de Dead Kennedy’s tot de laatste echte rock ’n roll front man is benoemd maakt extra nieuwsgierig. Een half uur voor het optreden is de zaal nog akelig leeg maar om vijf over tien, bij aanvang van het optreden, is de zaal aardig volgelopen.

Blues, punk, rock en country aan de speed met een vuige en donkere inslag. Zo zou je de muziek van Legendary Shack Shakers kunnen noemen. En eigenlijk is het hele optreden op speed. Krap een uur dendert het viertal uit het zuiden van Amerika door hun setlist heen en dat is inclusief toegift. Met vijf volledige albums achter hun naam is dat wel wat aan de korte kant. Zelfs even een klein gesprekje met het publiek wordt onderbroken omdat het volgende nummer alweer wordt ingezet. Maar in dat uur spelen valt er gelukkig genoeg te beleven.

Zanger J. D. Wilkes is een optreden op zich. Met zijn capriolen en mimiek weet hij naast de muziek het publiek aan zich te binden. Met (obscene) gebaren, spugen, koprollen en met minder kledingstukken dan aan het begin van het optreden raast hij als een tornado over het podium. Waarbij hij de mondharmonica ook nog bespeeld als een ware virtuoos.
De nummers rijgen zich als wagons van een hoge snelheidstrein aan elkaar en naar enige variatie is het soms zoeken, maar het publiek smult en gaat lekker los met als hoogtepunt Where Is The Devil When You Need Him? Tijdens de opvoering van dit nummer weet J.D. Wilkes van zijn kapsel twee hoorntjes te bouwen en geeft hij een hilarische persiflage op de heer der duisternis.

Na amper een uur houden de heren het voor gezien en laten een joelend publiek achter die, denkt ondergetekende, nog wel even door hadden willen feesten. Maar helaas, de zanger moet wel helemaal kapot zijn. Het tempo was moordend en met zijn inzet zou je denken dat er achter het podium een fles zuurstof voor hem klaar moet staan. Met het algemene gevoel dat het optreden zeker de moeite waard was maar best nog wel langer had mogen duren keert het publiek dan ook terug naar de bar of een bestemming buiten Vera.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen