Ben jij een muziekliefhebber pur sang? Heb je een sterke eigen mening over wat je zoal hoort? Vinden mensen om je heen dat je altijd zulke leuke stukjes schrijft en doe je dat ook graag? Draag je de Groningse muziekscene een warm hart toe? Of herken jij je in alles van het bovenstaande? Dan wordt het hoog tijd dat je je meldt bij 3voor12groningen!

Als lokaalafdeling van VPRO's 3voor12 ligt onze focus op het verslag doen van de Groningse popscene en alles wat daarmee te maken heeft. Ons doel is om alle toffe dingen die in Groningen gemaakt of georganiseerd worden te laten zien aan de rest van de wereld. Want er zijn veel initiatieven in onze mooie provincie die een platform verdienen. Dit proberen we aan te bieden we door het schrijven van concertrecensies, festivalverslagen, interviews en nieuws- en achtergrondartikelen. Maar om dit zo goed mogelijk te blijven doen hebben we meer schrijvers nodig, en daarom zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Als schrijver ligt je focus voornamelijk op het verslag doen van concerten of bijzondere muziekevenementen. Welke dit zijn wordt aan het begin van de maand bepaald tijdens de redactievergadering, waar je ook je voorkeuren kan opgeven. Er gebeurt enorm veel in Groningen, dus is er altijd wel iets wat je interessant vindt. Is een punkband niet jouw cup of tea? Dan ga je lekker naar een singer songwriter of popconcert. Daarnaast schrijf je af en toe ook een nieuwsbericht of aankondiging, of neem je een interview af bij een artiest of een vette organisatie.

Wat bieden wij

Naast dat de concerten en festivals waar je voor ons heen gaat gratis zijn, bieden we nog veel meer. Bij 3voor12groningen krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen op journalistiek en muzikaal vlak. Zo krijg je door middel van interne begeleiding en coaching, ondersteuning in het ontwikkelen van je schrijftalent. Ook kan je bij ons veel ontdekken en leren over de Groningse scene en het reilen en zeilen achter de schermen van veel organisaties en artiesten. Daarnaast kom je terecht in een club van enthousiaste vrijwilligers met een gezamenlijke passie voor muziek. Tot slot is schrijven bij 3voor12groningen een goede plek om je netwerk uit te breiden en een mooie aanvulling op je cv.

Wat vragen wij

Als schrijver bij 3voor12groningen wordt er verwacht dat je, uiteraard, artikelen schrijft. Dit hoeft niet elke week, maar twee à drie per maand is wel een vereiste. Daarnaast woon je de redactievergadering aan het begin van de maand bij en heb je een actieve houding in het denkproces over relevante en interessante onderwerpen. Daarnaast vragen we om een flexibele werkhouding, een kritische mening en een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Denk je dat jij het in je hebt om ons schrijversgilde te komen versterken? Stuur dan uiterlijk 17 september een e-mail met je motivatie en cv naar redactie@3voor12groningen.nl! Let op: het betreft een vrijwilligersfunctie.