3voor12 groningen is op zoek naar meerdere eindredacteuren die de onze redactie komen versterken. Als lokaalafdeling van VPRO's 3voor12 ligt onze focus op het verslag doen van de lokale muziekscene en alles wat daarmee te maken heeft. Daarnaast pikken we uiteraard ook af en toe toffe nationale en internationale acts mee die naar Groningen komen. Als eindredacteur controleer je voornamelijk concertrecensies, interviews, aankondigingen en nieuwsberichten en zorg je er vervolgens voor dat deze op onze website komen.

We zijn op zoek naar iemand met een goed gevoel voor taal, bij voorkeur met de nodige (journalistieke) schrijf- en redigeerervaring. Weet jij hoe een goede tekst in elkaar steekt? Haal jij elke spel- en taalfout uit een recensie en spot jij iedere overbodige spatie in een interview? Dan is 3voor12 groningen op zoek naar jou!

Wat zijn je taken
Als eindredacteur bij 3voor12 groningen zul je met name artikelen redigeren en deze online zetten op zowel de website als onze social media-kanalen. Daarnaast is het mede aan jou om nieuwe en/of beginnende schrijvers te coachen door middel van feedback op hun artikelen. Ten slotte bewaak tijdens dit hele proces te allen tijden onze huisstijl.

Wat zoeken wij

Als je kennis hebt van de Groningse muziekscene is dat een pre, maar geen vereiste. Wel moet je bereid zijn om deze te leren kennen! Daarnaast is het uiteraard van belang dat je een uitstekende beheersing hebt van de Nederlandse taal – je bent secuur en kritisch - en dat je beschikt over goede communicatievaardigheden. Heb je toevallig ook nog eens ervaring met een (tekst)redactie en CMS? Mail ons dan snel!

Let op: een flexibele houding is belangrijk. Je beschikbaarheid stem je zelf met ons af, maar ga wel uit van minstens 4 uur per week.

Wat bieden wij
Bij 3voor12 groningen kom je terecht in een club enthousiaste vrijwilligers met een gezamenlijke passie voor muziek. Je doet ervaring op in (pop)journalistiek, leert toffe muziek kennen en het biedt een mooie aanvulling op je cv.

Denk je dat jij het in je hebt om ons schrijversgilde te komen versterken? Stuur dan uiterlijk 17 september een e-mail met je motivatie en cv naar redactie@3voor12groningen.nl! Let op: het betreft een vrijwilligersfunctie.