Zit aanpakken in je bloed? Ben je iemand die anderen enthousiasmeert? Ben je een duizendpoot die snel schakelt en flexibel is? Heb jij een grote interesse in de Groningse muziekscene én wil je deze beter leren kennen? Dan is de redactie van 3voor12groningen op zoek naar jou! 

Omdat wij onze lokale afdeling willen uitbouwen naar een nog leuker en nog beter muziekplatform, zijn we op zoek naar meerdere chefs die elk verantwoordelijk zijn voor een ander aspect van de redactie. In de functie van redactiechef ga je samen met de rest van de chefs en kernredactie nadenken over de structuur en werkwijze, en ben je medeverantwoordelijk voor de koers van 3voor12groningen. 

Het Chef-zijn is vooral een zaak van aanpakken en doorpakken; daarom zoeken we personen die boven alles over een hands-on mentaliteit beschikken. Je dient daarnaast goede coachingsvaardigheden te hebben en flexibel te zijn. Ervaring binnen een webredactie en met schrijven en/of fotografie is een pré, maar geen vereiste. Kennis van de Groninger muziekscene is eveneens een pré; interesse in de Groninger muziekscene is essentieel!

Chef Intern

De Chef Intern is als regelneef van de redactie verantwoordelijk voor de schrijvers, eindredactie, kwaliteitsbewaking en de planning. Je coördineert een team van schrijvers en fotografen om ervoor te zorgen dat over de gekozen onderwerpen artikelen verschijnen, binnen de daarvoor gestelde deadlines. Daarnaast zit je redactievergaderingen voor en begeleid je nieuwe schrijvers door hun proeftraject.

Chef Socials

Denk jij in hashtags en heeft Instagram geen geheimen voor je? Dan ben je wellicht onze nieuwe Chef Socials. Als Chef Socials ben je verantwoordelijk voor het managen en volgen van de socials, bewaak je de huisstijl van 3voor12, verzin en coördineer je ludieke acties en zorg je dat Facebook en Instagram effectiever gebruikt worden waardoor artikelen nog beter gelezen worden.

Als redactiechef binnen 3voor12groningen kom je terecht in een enthousiast team van vrijwilligers met een gezamenlijke passie voor muziek, taal en beeld. Je doet ervaring op in tal van zaken als schrijven, coachen en coördineren, en leert hoe een webredactie functioneert. Je wordt daarbij gecoacht door collega-chefs en hoofdredacteuren.

Denk je dat jij het in je hebt om ons schrijversgilde te komen versterken? Stuur dan uiterlijk 17 septemer een e-mail met je motivatie en cv naar redactie@3voor12groningen.nl! Let op: het betreft een vrijwilligersfunctie.