Het minifestival Opblaaspop vindt dit jaar plaats op eerste paasdag, zondag 12 april. Tijdens Opblaaspop strijden verschillende bands in een feesttent om een optreden op het Pagefestival, dat plaatsvindt op zaterdag 20 en zondag 21 juni in Stadskanaal. De organisatie wil live muziek graag stimuleren door bands en artiesten met de battle een podium te geven.

Twintig minuten spelen

De laatste editie van Opblaaspop vond vijf jaar geleden plaats. Dit jaar kunnen popmuzikanten en bandjes die mee willen doen aan Opblaaspop zich aanmelden tot vrijdag 6 maart. Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury zes acts uit die mee mogen doen. Tijdens de battle beoordeelt een vakjury de live-performance van de artiesten die elk twintig minuten mogen spelen. De winnende act mag tijdens het Pagefestival 2020 in Stadskanaal optreden op het Pagestage. De organisatie van Opblaaspop is in handen van het bestuur van het Pagefestival en café ‘t Mingelmous in Stadskanaal.

Het minifestival vindt plaats op het Liliënthalplein in Stadskanaal en begint om 20.00 uur. De tent gaat open om 19.00 uur.