Er zullen weinig mensen zijn die het Pakhuis zo druk hebben gezien als deze vrijdagavond van Grunnsonic. Met een rij tot in de Peperstraat en binnen minder ruimte dan in een legbatterij rijst de vraag wie al die opschudding veroorzaakt. Wie na een lange trip uiteindelijk zicht weet te krijgen op het podium krijgt het antwoord. Het is Wat Aans. De expeditie om binnen te komen vergt veel energie, en mede daarom staat de zaal nog stampvol als rockformatie The Scorpion Trail aantreed.

Het is toch wel even Wat Aans

Het rapduo bestaande uit Beunhaas en FiezeRik is al sinds 2008 actief en kende al enkele successen. Toch steeg hun bekendheid afgelopen zomer door de videoclip voor Waoromdatten?!, die viral ging op onder andere Dumpert.nl. Een leuke meevaller voor de hiphoppers, en waarschijnlijk de grootste reden voor de enorme drukte in het Pakhuis. 

Ondanks het gedrang achterin de kroeg is de sfeer vooraan het beste te omschrijven als gezellig. Dat is dan ook wat Wat Aans voornamelijk probeert uit te stralen. Geen blingbling en dure trainingspakken, maar een mooie overall met je naam achterop. Alleen de petjes geven aan dat we hier met rappers te maken hebben. De teksten zijn dan wel weer precies wat je van een hiphopshow kan verwachten: drank, vrouwen en feesten. Het publiek wordt  gevraagd flink mee te doen, en dat gaat van harte. Er wordt, door degenen die daar de ruimte voor hebben, uitbundig met de armen gezwaaid en op en neer gesprongen. En de bekende nummers als Trilploat, Roelfina en natuurlijk Woaromdatten?! worden luid meegebruld. Door dit alles voelt het meer en meer als een gezellig in plaats van een showcase op Eurosonic. Wat Aans maakt wel hiphop, maar dan bedekt met een dik vet Grunnegs sausje, want je mot wel eem normaol doun. En dat maakt Wat Aans dan net weer heel speciaal. 

Wat Aans

Wat Aans

Langharige rock

De drukte is nog lang niet weggetrokken als de vier mannen van The Scorpion Trail aantreden. Best lekker natuurlijk, een volle tent speelt altijd beter dan een lege. De muziek is wel even een omslag vergeleken met Wat Aans. Rock 'n roll is natuurlijk ook etterlijk even wat anders dan hiphop. Het repertoire van de langharige rockers bestaat uit strakke nummers met veel gitaar, vaak opgebouwd rond een pakkende baslijn. Zanger en frotman Troy Ionescu heeft een indringende stem en houd van langgerekte zangpartijen. Hierdoor krijgt de groep een beetje een begin jaren '90 vibe, die nog wordt versterkt door de leren laarzen, zwarte blousjes en natuurlijk de lange haren. Lekkere muziek aan het einde van de avond; wel hard maar niet te heftig. 

The Scorpion Trail

Wat Aans

Wat Aans