De randprogrammering rondom Eurosonic wordt met het jaar uitgebreider, en vormt ook voor deze editie weer een mooi alternatief voor degenen die, om welke reden dan ook, naast een kaartje grepen. Bij Grunnsonic kan er wederom genoten worden van de beste namen uit onze eigen, lokale muziekscene. Woensdagnacht is het aan Sunroots en Vera’s Charm om Warhol te vermaken. Rustige, vrolijke reggae met een positieve vibe, opgevolgd door snoeihard gitaargeweld. Het belooft een interessante avond te worden.

Sunroots

Warhol heeft vanavond een primeurtje te pakken, het is namelijk de locatie voor het eerste optreden van Sunroots, voorheen bekend als The Rising Sun. De band verwelkomde een aantal nieuwe bandleden en bracht onder de veranderde naam ook meteen een nieuwe single uit. Zelf zeggen de leden ook een andere sound te hebben gevonden, maar dit blijkt vanavond nergens uit. De band borduurt namelijk vrolijk verder op het inmiddels bekende recept: positieve, zorgeloze reggae. Dat nieuwe geluid zal misschien in minder opvallende details zitten.

Muzikaal is er allemaal niks op aan te merken. Elk van de bandleden doet wat hij moet doen, al voelt de relaxte vibe hier en daar een klein beetje geforceerd, of gezocht. Het publiek op de voorste rij wordt dan weer erg goed vermaakt, daarvoor complimenten aan frontman Joey Nojodikromo. Het geheel is vanavond alleen niet erg speciaal. Verder naar achteren kan het publiek de aandacht er maar moeilijk bij houden.

Sunroots

Vera's Charm

Dit geldt ook voor Vera’s Charm. Het drietal plaatst zichzelf ergens tussen indierock, grunge en postpunk. Gewapend met twee gitaren en een drumstel zorgen de heren voor een heel ander geluid dan Sunroots. De inspiratiebronnen van deze groep laten zich niet moeilijk raden, bands zoals bijvoorbeeld Nirvana hebben een duidelijke stempel gedrukt op de nummers van deze band. Net als Sunroots speelt de band prima, maar het mist dat beetje extra waardoor het optreden memorabel wordt. Dat is jammer, want op deze manier zijn deze optredens niet meer dan erg aanwezige achtergrondmuziek, een stoorfactor tijdens het bijpraten met je vrienden.

Al met al valt er weinig echt negatiefs aan te merken op de artiesten van vanavond, maar jammer genoeg valt er dus ook weinig positiefs te melden. De artiesten deden wat ze moesten doen, maar de avond verzeilde in middelmatigheid. Het brede randprogramma om Eurosonic is leuk, maar dit was absoluut geen avond waar we over tien jaar met zijn allen nog over praten.

Vera's Charm

Sunroots

Sunroots

Sunroots

Vera's Charm

Vera's Charm