“Storms make trees grow deeper roots”, een quote van Dolly Parton waar Sascha Elisah zich wel in kan vinden. De strubbelingen die een jongvolwassene doormaakt, zijn voor Elisah inspiratie voor het maken van muziek. Na een jaar doorgebracht te hebben in Amerika, was het voor Sascha duidelijk: muziek schrijven is haar ding. De reis heeft muzikale inspiratie en zelfvertrouwen gebracht. “In Amerika hoorde ik vaak ‘ga ervoor’, terwijl er in Nederland meestal gevraagd wordt naar je back-upplan”. Op 22 april komt Sascha Elisahs EP 'Weatherproof' uit. Op de EP staan vijf nummers, die het resultaat zijn van een schrijfproces van meerdere jaren.

“Voor de EP heb ik Berend Rombouts (Town Of Saints) en de band rondom Swinder gevraagd om mee te spelen. We hebben alle partijen in de studio bedacht. Dit werkte heel goed, de muzikale klik was sterk en dat hoor je ook terug in de muziek.” Elisah zet haar nieuwe EP op. We horen een kalm gitaarintro, aangevuld met een pedalsteelgitaar. “Dat is Roland van Beveren, uit Amsterdam, hij heeft zijn partijen via de mail naar mij opgestuurd.” Bij het volgende nummer horen we een Ryan Adams-achtige gitaarlijn. “Die is afkomstig van Berend, het geeft het nummer een fijne vibe. Tijdens het opnemen verliep alles heel natuurlijk, er hoefde heel weinig gestuurd te worden. We zaten echt op één lijn”, vertelt Elisah.

De naam Weatherproof is gerelateerd aan de quote van Parton. “Tijdens mijn jaar in Amerika heb ik mijzelf zowel als persoon als artiest enorm ontwikkeld. Ik denk dat deze reis mij muzikaal gezien behoorlijk gevormd heeft. Toch merk ik dat die ontwikkeling nog steeds bezig is. Ik ben nu 25 jaar oud, maar tijdens het schrijven van muziek merk ik dat er dingen naar boven kunnen komen. Veel schrijvers ervaren dit wel, ik merk zelf dat ik zo dicht bij mijzelf kom. Zolang je hier niet bang voor bent, kun je er veel van leren”, legt Sascha uit. “Op deze leeftijd ben je nog erg zoekende naar wat bij je past qua werk, relaties en opvattingen. In deze tijd groei je wortels, en daar slaat de titel Weatherproof ook op, de storm waar je nu in zit, kan heel leerzaam zijn.”

Sascha wil graag verder gaan met de band die ze gevormd heeft voor de EP. “Tijdens de releaseparty op 28 april kijken we of het een beetje werkt.” De toekomst ziet Elisah rooskleurig in: “Ik haal veel uit het schrijven van muziek, het zal altijd een rode draad in mijn leven zijn. Als het al niet voor mijzelf is, dan wil ik het gaan doen voor anderen. Verder lijkt het spelen op grotere festivals mij ook wel wat. Tijdens de Popronde heb ik ontzettend veel opgetreden, hier heb ik goede contacten aan overgehouden. Daarnaast heb ik na mijn EP-release een kleine tour door Nederland.”

Sascha Elisah’s EP Weatherproof komt op 22 april uit, op 28 april vindt de releaseparty plaats in Lola. Dichter Philip Rozema en I Took Your Name verzorgen het voorprogramma. De deuren gaan open om 20:00 uur. Bezoekers die na afloop een gift geven, krijgen een EP mee naar huis.