#ESNS17 In opmaat naar Grunnsonic met: Sascha Elisah

"Als je mij vraagt waar mijn muzikale carrière ontstaan is, kan ik met zekerheid Nashville zeggen!"

Redactie 3voor12 groningen Foto's: Donald van Tol ,

Geen kaarten voor Eurosonic Noorderslag kunnen regelen? Geen nood. In opmaat naar Eurosonic Noorderslag stellen we zoveel mogelijk noordelijke acts aan je voor die op Grunnsonic spelen. De concerten zijn gratis toegankelijk en het talent ligt er voor het oprapen! Aan de hand van een paar vragen, foto's en uiteraard muziek maak je hier kennis met de Grunnsonic-acts. Vandaag stellen we je voor aan Sascha Elisah.

Waar en wanneer speel je tijdens ESNS/Grunnsonic?
Ik speel op woensdag 11 januari om 21:35 in Brouwerij Martinus.

Wat voor muziek maak je?
Ik maak melodische country-popliedjes.

Hoe is de act Sascha Elisah ontstaan en hoe lang bestaat deze al?
Sascha Elisah bestaat sinds 1991, mijn geboortejaar. Sascha en Elisah zijn mijn twee voornamen. Als kind heb ik lange tijd klarinet gespeeld. Op mijn elfde had ik daar genoeg van en heb ik mijn klarinet ingeruild voor een gitaar en dat opende voor mij een hele nieuwe wereld. Ik kon opeens al mijn favoriete popliedjes meespelen en daar ook bij zingen. Op mijn zestiende ontdekte ik op YouTube dat er zoiets als countrymuziek bestond, en ik was meteen verliefd. De eerlijke en oprechte teksten van deze muziek raakten me zodanig dat ik vrijwel meteen zelf de pen heb opgepakt. Op mijn achttiende, na mijn middelbare school en tientallen liedjes verder, vertrok ik naar Amerika, het land wiens muziek mijn droom had aangewakkerd. In Nashville liep ik de open mics af en vond ik een eigen geluid. Op mijn negentiende keerde ik zelfverzekerd en met een rugtas vol inspiratie terug naar Nederland. Dus als je mij vraagt waar mijn muzikale carrière ontstaan is, kan ik met zekerheid Nashville zeggen!

Voor wie zou je graag nog een keer het voorprogramma willen verzorgen?
Ik denk dat ik het liefst een keer in het voorprogramma sta van Miranda Lambert, echt een powervrouw die mij ontzettend inspireert.
 
Wat heeft 2016 je gebracht?

Veel! Ik mocht meedoen aan het leukste en langstdurende festival van Nederland: Popronde. Dit najaar tourde ik dus twee maanden lang door heel Nederland. Na de Popronde ben ik meteen de studio in gedoken en begonnen met het opnemen van mijn EP (mét band).

Wat zijn de plannen voor 2017?
Mijn allereerste EP uitbrengen en daarna op tour.

Waarom moet iedereen naar je optreden komen?
Zeker niet iedereen. Ik speel solo dus je moet enigszins bereid zijn te luisteren. Maar wil je weleens de sfeer proeven van een gemoedelijk Amerikaans kroegje in Nashville? Dan moet je naar mijn optreden komen, want ik zal je daar mee naartoe nemen.

Wat hoop je dat Grunnsonic je zal brengen?
Tijdens Eurosonic Noorderslag loopt Groningen vol met muziekprofessionals. Ik hoop die mensen te ontmoeten waarmee ik samen mijn carrière naar een hoger level kan tillen. Ik ben daar nu klaar voor.

Waar in Groningen zou je graag (nog) een keer willen optreden en waarom?
De Oosterpoort. En dan natuurlijk met mijn eigen show inclusief voorprogramma!

Welke andere lokale act die ook op Grunnsonic staat, vind je tof en waarom?
Hans Hanneman. Countrymuziek van eigen bodem, een goede songwriter met een heerlijk rauwe stem en een fantastisch nieuw album. Genoeg redenen om naar zijn show te gaan lijkt mij!?