Wat ontbreekt er in de huidige Groninger dance-scene?
De Groninger dance is al jarenlang een enorm groeiende en interessante scene. Er is veel ruimte voor nieuwe concepten en de house en techno zijn nog altijd enorm in trek bij de jonge doelgroep. Ik wil altijd een stapje verder gaan en daar is RAEV dan ook deels uit ontstaan. Voor mij kan programmering op dancegebied nog gewaagder en interessanter. Ik heb altijd het gevoel dat mensen dat risico niet durven te nemen. Als het goed uitpakt, heb je goud in je handen en kan je mensen warm maken voor muziek die ze anders nooit hadden ontdekt. Als ik zou moeten kijken naar andere steden, hebben de grote steden in het land allemaal een concept dat de focus legt op het experiment. Ik mis hier de elektronische kant van concepten als Incubate, Rewire, The Rest Is Noise en TodaysArt.
Wat gaat RAEV doen om de scene te vernieuwen?
Eén van de dingen die ik met RAEV wil creëren is een plek waar mensen muziek kunnen ontdekken, artiesten horen waar ze misschien niet in aanraking mee waren gekomen. Het recept is best simpel: een ontiegelijk goed geluidssysteem, een zaal met een immens rijke historie en wat meer "off-centre" muziekprogrammering.
We willen hier dan ook twee doelgroepen samenbrengen; het dancepubliek en het Verapubliek. Het publiek dat nu op dance-evenementen te vinden is, is vooral op zoek naar een beleving. Die beleving zit in de Vera zelf, de magie van de zaal en de historie van het pand. Muzikaal was Vera misschien niet een voor de hand liggende zaal om heen te gaan als ze wilden stappen. Het Verapubliek is in mijn ogen altijd een groep mensen geweest die erg openstaat voor nieuwe muziek, een hele diverse muzieksmaak heeft en vaak nog echt die punkmentaliteit heeft. Ik weet zeker dat als zij een paar keer nieuwsgierig komen kijken naar wat RAEV te bieden heeft, er heel wat mensen verrast gaan zijn hoe enorm vet het kan zijn en dat er veel meer is dan de mainstream dance.