"Hij is gek op muziek. Hij kan niet anders, hij wil niet anders", zegt schrijver Jan Strikwerda in een interview over de biografie en Lou Leeuw. Strikwerda, bekend van Café Marleen, zag Leeuw menigmaal optreden in zijn café en besloot het leven en werk van de muzikant in beeld te brengen. Vanaf de jaren zestig wordt beschreven hoe Leeuw in bands speelde, welke avonturen hij met andere muzikanten beleefde en hoe cultureel Groningen zich door de jaren ontwikkelde. Leeuw is namelijk onlosmakelijk met de stad verbonden. Door hem te volgen, krijgt de lezer te zien hoe de lokale muziekscène er in verschillende decennia uitzag.
Groningse rocklegende Lou Leeuw krijgt biografie
Jan Strikwerda en Lou Leeuw presenteren boek in bomvol Vera
Hij is een bekend gezicht in de lokale popscene, speelt al in bandjes sinds zijn veertiende en stond op Pinkpop. Lourens Leeuw is met recht een Groningse rockveteraan te noemen en nu wordt het leven van deze veteraan beschreven in Jan Strikwerda’s Lou Leeuw: Een rockende tijger.
Leeuw is actief als zanger, gitarist en bassist in meerdere bands. Optreden doet hij graag en zo vaak mogelijk, verder heeft hij een opnamestudio in zijn huis en begeleidt hij jonge muzikanten. Die passie voor muziek komt ook in het boek naar voren, al is Leeuw daar zelf heel nuchter over. "Ik ben vijftig, zestig uur met muziek bezig. Iemand anders werkt toch ook veertig uur in de week? Het is hartstikke leuk. Geen probleem, hoor."
De presentatie van het boek vond op woensdag 26 november plaats in Vera. Er kwamen veel bezoekers op af. Natuurlijk speelde Lou Leeuw zelf, maar hij bracht ook een hele delegatie aan Groningse artiesten mee die hem kwam versterken, waaronder Bert Hadders, Inge van Calkar en Lielian Tan.