Het Cross-linx festival beleeft van 5 tot en met 8 februari haar vierde editie. Het beginpunt is Rotterdam, waarna de artiesten via Amsterdam en Eindhoven in Groningen eindigen. Vier dagen vol muzikale experimenten, waarbij geen avond hetzelfde zal zijn. Dat is ook precies de bedoeling van het Cross-linx festival. De naam zegt het natuurlijk al: een cross-over van verschillende muzikale genres die een link tussen uitersten proberen te leggen. Waarom zouden klassieke pianoklanken niet samen kunnen gaan met vrolijke indieriffjes? Hoe kan je bestaande conventies in de muziek doorbreken? De artiesten van het Cross-linx festival gaan deze uitdaging aan.
Ólafur Arnalds en philharmonie zuidnederland
Een van die artiesten is Ólafur Arnalds. Deze IJslander maakt muziek zoals je verwacht uit zijn land van herkomst: verstilde en minimale pianocomposities die een mysterieuze sfeer met zich meebrengen. In samenwerking met philharmonie zuidnederland (voorheen Amsterdam Sinfonietta) schrijft Arnalds een geheel nieuw programma. Verstilde muziek van een soloartiest in combinatie met een 22-koppig orkest; het zal een hele beleving worden.
José González
Ook José González zal een aantal nummers spelen met philharmonie zuidnederland. Zijn muziek is veel gebruikt in reclamespotjes (bijvoorbeeld Sony, 2006), waarmee González bekendheid wierf. Deze Zweedse zanger en gitarist brengt op het Cross-linx festival voor het eerst een paar nummers van zijn derde solo-album ten gehore. Zijn prachtige gitaarspel en warme doch rauwe stem zijn om bij weg te dromen.
Volledige line-up
Naast de drie bovengenoemde artiesten zullen eveneens optreden: Lavinia Meijer, Patrick Wolf, My Brightest Diamond, Detroit Party Marching Band, Tim Fite (met strijkorkest), Cast Class, Cabaret Contemporain, Music Mining, Spring Collective, Liam Byrne, Garrett Mendolow, Oliver Coates, Lubomyr Melnyk en Douglas Dare.
Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social' aan te vinken. Waarom is dit nodig?
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social' aan te vinken. Waarom is dit nodig?