Triston Palmer is aan de top van zijn kunnen, maar stelt enthousiast publiek desondanks teleur

Lion Rock in Vera: reggae-feest met Triston Palmer, Foundation Sound en Roundbeat Hi-fi

Tekst: Karst Jaarsma ,

Hoewel het seizoen in Vera officieel al afgelopen is, mogen de heren van Lion Rock de Groningse poptempel nog één laatste keer in zomerse sferen brengen. Dit doen ze met de komst van de Jamaicaanse reggaeheld Triston Palmer. De naam doet zo snel geen lichtje branden, maar de man die ook door het leven gaat onder de naam van Tristan Palma bereikte met nummers als Joker Smoker en Entertainment tijdens de jaren ’80 wereldwijde bekendheid. Ook modernere reggaefans zullen de nummers ongetwijfeld herkennen van de diverse DJ-sets.

Lion Rock in Vera: reggae-feest met Triston Palmer, Foundation Sound en Roundbeat Hi-fi

Hoewel het seizoen in Vera officieel al afgelopen is, mogen de heren van Lion Rock de Groningse poptempel nog één laatste keer in zomerse sferen brengen. Dit doen ze met de komst van de Jamaicaanse reggaeheld Triston Palmer. De naam doet zo snel geen lichtje branden, maar de man die ook door het leven gaat onder de naam van Tristan Palma bereikte met nummers als Joker Smoker en Entertainment tijdens de jaren ’80  wereldwijde bekendheid. Ook modernere reggaefans zullen de nummers ongetwijfeld herkennen van de diverse DJ-sets.

De zaal wordt geopend door Roundbeat Hi-fi dj Steely, de veteraan/resident-dj van Vera, bekend van o.a. Dub Inferno en de reggae-feesten elk jaar op Koninginnedag buiten voor Vera. Daarna mogen de Nederlandse mannen van Foundation Sound de zaal verder opwarmen. Dit doen ze aangenaam met een voortreffelijke mix van roots- en loversreggae. De aanstekelijke vrolijkheid van de twee heren zorgt ervoor dat de zaal rond half twee Triston Palmer enthousiast ontvangt.

Waar op voorhand onduidelijkheid bestond over de vraag of Triston Palmer ook een band mee zou brengen, blijkt nu helaas dat hij slechts ondersteund wordt door de mannen van Foundation Sound. Wanneer de zanger echter begint met het gospel-reggaenummer By The Rivers Of Babylon, blijkt hij al snel dit gemis redelijk te kunnen opvullen met zijn sterke stem.

Ook tijdens de daaropvolgende nummers laat Palmer horen vocaal nog op de top van zijn kunnen te zijn. De dub-achtige reggae-ritmes worden door de zanger voortreffelijke van zang voorzien. Het ene moment komt een liedje vaag bekend voor, een volgend moment helemaal niet en een enkele keer valt er ook een cover zoals Three Little Birds te horen. Triston Palmer doet dit alles in zichzelf gekeerd en zoekt weinig contact met het aanwezige publiek. Daarnaast kapt de Jamaicaan elk nummer na een paar regels af om hem weer opnieuw te starten. Met een enthousiast publiek is dat even leuk, vanavond irriteert het vooral.

Wanneer de zanger binnen drie kwartier afscheid neemt van het podium heeft hij desondanks de bovengenoemde gebreken de gehele zaal in de benodigde relaxte atmosfeer gekregen. Helaas blijft er voor de meeste bezoekers vooral de vraag hangen of er ergens anders geen leukere feestjes geweest waren zonder de relatief dure entree.