Voor een groot feest hoef je niet helemaal naar het Tahrirplein Voor een groot feest hoef je niet helemaal naar het Tahrirplein

Dubstep en electro wisselen elkaar af bij de derde editie van Wakker!

, Niels Cornelis Meijer (tekst & foto's)

Voor een groot feest hoef je niet helemaal naar het Tahrirplein

Dubstep en electro wisselen elkaar af bij de derde editie van Wakker!

Niels Cornelis Meijer (tekst & foto's) ,

Als de eerste headliner (MightyFools) begint is het al aardig druk in de Vera. Het is gezellig, maar echt los gaat het nog niet. Het lijkt wel alsof de meeste mensen nog even wachten tot ze een paar biertjes genuttigd hebben.

Dubstep en electro wisselen elkaar af bij de derde editie van Wakker!

Als de eerste headliner (MightyFools) begint is het al aardig druk in de grote zaal van Vera. Het is gezellig, maar echt los gaat het nog niet. Het lijkt wel alsof de meeste mensen nog even wachten tot ze een paar biertjes genuttigd hebben.

Tegen het eind van het optreden van MightyFools zijn de bezoekers al een stuk losser, er wordt hier en daar met grote bewegingen genoten van de twee Nederlandse dj's. Ondertussen is het ook weer wat drukker geworden in Vera. Er zijn overigens wel iets minder mensen op het feest afgekomen dan bij vorige edities.

De tweede grote naam is de live dubstep-crew AKS uit België. Ze zetten een erg goed optreden neer met dikke bassen, een gitaar en een zangeres. Toch halen ze een beetje de vaart uit de avond. Zo'n live formatie heeft als nadeel dat er tussen de nummers soms een stilte valt. Aan de andere kant krijg je er een lekker vol podium voor terug. En dat is een hele toffe afwisseling op zo'n avond.

Na het optreden van AKS is het tempo al aardig opgeschroefd en heeft het publiek zin om keihard door te knallen. Gelukkig zijn de jongens van Breed nu aan de beurt. Op het eind van de avond gaat het publiek nog even helemaal stuk... Het lijkt wel alsof er zich een revolutie heeft voltrokken onder de bezoekers; nog niet eerder was er vanavond zo'n brute, kolkende dansvloer. Harde bewijzen zijn; de ontblote bovenlijven, de crowdsurfer en een moshpit(je).

Al met al was het dus weer een hele geslaagde editie, ondanks dat er wat minder bezoekers waren dan de keer ervoor. De enige kritische noot; misschien was het qua spanningsopbouw beter geweest om AKS voor MighyFools te laten spelen. Als een paal boven water staat echter dat er in Groningen een echt liefhebberspubliek is voor dit soort knalfeesten.

Binnenkort bij 3voor12 Groningen; POP Up, een videojournaal met onder andere een sfeerreportage van Wakker!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen