Uit De Klei Getrokken – Nr. 7 Uit De Klei Getrokken – Nr. 7

Week 5

Uit De Klei Getrokken – Nr. 7

Week 5

Welkom bij de zevende editie van Uit De Klei Getrokken en de eerste editie van deze nieuwsrubriek van het nieuwe jaar! In deze rubriek besteedt 3VOOR12/Groningen extra aandacht aan onderbelichte muzikale activiteiten en muzikanten uit de Stad én provincie. Dit keer aandacht voor Stukafest, Dudettes, de single-presentatie van JunoHoos in Café Walrus, Preipop en de uitslag van de Vera Poll 2010.

Week 5

Welkom bij de zevende editie van Uit De Klei Getrokken en de eerste editie van deze nieuwsrubriek van het nieuwe jaar! In deze rubriek besteedt 3VOOR12/Groningen extra aandacht aan onderbelichte muzikale activiteiten en muzikanten uit de Stad én provincie. Dit keer aandacht voor Stukafest, Dudettes, de single-presentatie van JunoHoos in Café Walrus, Preipop en de uitslag van de Vera Poll 2010.

The Junohoos uit Groningen presenteren op 28 januari hun "eerste debuutsingle" in de Walrus in Groningen. Eerste debuut-single? "Jazeker", betoogt Zanger/gitarist Gerhard: "de debuutsingle is altijd de beste single die een band uitbrengt, dus wij gaan alleen maar debuutsingles uitbrengen - en dit is de eerste". Bassist Arnold vult aan:"er staat ook geen A en B kant op, het zijn gewoon twee hits." Op het 7-inch vinylplaatje staan twee garagerockers: Gonna Rob the Candy Store en Cool Points. De drie mannen en vrouw dopen de single met een rockende set van drie kwartier in een goed bezette Walrus.

Onze eigen Dudettes zijn afgelopen maandag begonnen aan een nieuw avontuur. Ze zijn naar Cincinnati (Ohio, VS) afgereisd om daar samen met Erwin Musper, die onder andere samenwerkte met Anouk, Scorpions, Bon Jovi en David Bowie, aan hun debuutalbum te werken. Het album zal de naam Fuel For Flying Hormones gaan dragen. Speciaal voor 3VOOR12/Groningen zullen Dudettes een exclusief dagboek bijhouden, dat wekelijks zal verschijnen. Ben je benieuwd naar de avonturen van Dudettes in de VS? Lees dan op maandag 7, 14, 21 en 28 februari het exclusieve dagboek hier op 3VOOR12/Groningen. Daarna houdt het natuurlijk niet op: na de release van het album op 8 maart 2011 zal de band door Nederland touren en onder andere Den Haag, Haarlem, Meppel, Nijmegen, Veldhoven en natuurlijk Groningen aandoen.

Wil je alvast een voorproefje? Kijk dan op: www.youtube.com/dudettesTV

Preipop is een gratis muziekfestival dat dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd. Het festival vindt plaats op donderdag 10 en vrijdag 11 februari op het pand van studentenvereniging Cleopatra A.S.G. aan de Kleine Pelsterstraat 5/5a. De programmering van het festival is zoals altijd heel breed. Van rockabilly naar funk en van rock naar ska, alles is mogelijk. Op donderdag spelen de volgende bands: Becalming Hurts, The Pikeys, Goodwin Sands, Tumblin' Gogo's, Capital en A Liquid Landscape. Op vrijdag kun je er terecht voor: Wilson Legacy, Sidewalk, Yori Swart, VanderLinde, All The Days After en Mr. Wallace.

Ook dit jaar is het Studenten Kamer Festival op 17 februari weer in Groningen! Stukafest is een ideale gelegenheid om muzikanten en andere artiesten zoals dichters, cabaratiers en dansers in een intieme setting aan het werk te zien. Dit jaar zijn er onder andere optredens van Eefje, Ralph de Jong en Ronald Giphard. Voor meer info zie: http://www.stukafest.nl/groningen/.

Een ander interessant evenement wat op 8 februari en 29 maart zal plaatsvinden is Next, in de Oosterpoort. Next is een nieuwe beleving van klassieke muziek: geen traditionele opzet maar een 'cross-over performance'. Dat de line-up weer dik in orde en dat is te merken aan de kaartverkoop. Wie er nog bij wil zijn moet er snel bij zijn de kaarten gaan heel hard!

Last but not least gaan we het nog even hebben over de uitslag van de Vera Poll 2010. De Vera Poll is een traditie dat de Groninger poptempel Vera al jaren in ere houdt. Eind december 2010 en begin januari 2011 hebben bezoekers (en Vera-medewerkers) de papieren Poll in de Vera-krant kunnen vinden, invullen en dan inleveren. Ook was de poll online te vinden. In ieder geval, de uitkomst willen we jullie niet langer onthouden... Het beste concert in de Grote Zaal van Vera in 2010 was van Villagers (IER). Het beste Downstage concert (in de kelder) dat jaar werd gegeven door Beach Fossils (VS). De beste film die in 2010 in Vera Zienema werd vertoond is District 9. En het beste album van 2010 is High Violet van The National. Verder is de beste band algemeen wederom Villagers, de beste nieuwe band is dd/mm/yyyy en de beste Nederlandse band is Moss. Tenslotte is onze eigen The Black Atlantic de beste Groningse band.

Voor de complete uitslag en inzage in hoe hoog (of laag) andere artiesten geëindigd zijn, kijk op http://www.vera-groningen.nl/news/vera-poll-2010-the-results.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen