Alleen de flessen doorbreken de fluisterstilte bij CODY Alleen de flessen doorbreken de fluisterstilte bij CODY

Deense folkpopband wordt met respect ontvangen in Vera

, Harold Zijp (tekst & foto's)

Alleen de flessen doorbreken de fluisterstilte bij CODY

Deense folkpopband wordt met respect ontvangen in Vera

Harold Zijp (tekst & foto's) ,

Als de bierflessenhaler ergens middenin het concert zijn buit op de grond laat vallen, glijdt er even een glimlach overhet gezicht van zanger/gitarist Kaspar Kaae van het Deense CODY. Tot dan toe toont hij zich tijdens de liedjes ernstig en geconcentreerd, en veel te lachen valt er ook niet bij de wat somber-melancholieke muziek van CODY. Genieten wel, want de muziek is pakkend en verzorgd.

Deense folkpopband wordt met respect ontvangen in Vera

Als de bierflessenhaler ergens middenin het concert zijn buit op de grond laat vallen, glijdt er even een glimlach over het gezicht van zanger/gitarist Kaspar Kaae van het Deense CODY. Tot dan toe toont hij zich tijdens de liedjes ernstig en geconcentreerd, en veel te lachen valt er ook niet bij de wat somber-melancholieke muziek van CODY. Genieten wel, want de muziek is pakkend en verzorgd.

CODY is eigenlijk een collectief dat in volledige bezetting bestaat uit zeven personen. De drummer en bassist, alsmede een multi-instrumentalist zijn tijdens deze tour in Denemarken achtergebleven. Jammer want nu wordt er niet af en toe uitgepakt met elektrische gitaren, wat de band meer dynamiek zou geven dan nu het geval is. De vier muzikanten zitten naast elkaar op het podium en concentreren zich op de muziek en samenzang.

In 2009 kwam de eerste EP uit en inmiddels is er ook al een langspeler : Songs. Diverse CODY songs zijn inmiddels gebruikt in Duitse en Deense films: begrijpelijk want de songs roepen een melancholieke sfeer op. Het publiek waardeert het gebodene en houdt gepaste stilte tijdens de nummers, iets wat wel eens anders is geweest in Vera. Alleen als er een aantal flessen over de grond gaan wordt de spanning die hierbij wordt opgeroepen onderbroken. Best wel even verfrissend eigenlijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen