3voor12 Gelderland

De Sofa Salon sluit

De laatste editie vindt plaats op maandag 20 december

Maandagavond is traditioneel niet echt een uitgaansavond. Daar wordt het overigens niet minder leuk van, hoogstens minder druk. Ook Merleyn merkt dat. De wekelijkse Sofa Salon op de maandagavond houdt op te bestaan. Op 20 december is de laatste.

Op maandagavond is het flink zoeken naar culturele activiteiten in de Nijmeegse binnenstad. Als er al cafés open zijn, kun je er hoogstens terecht voor een biertje. Voor het vermaak mag je zelf zorgen. Behalve in Odessa en in Merleyn. Bij die laatste kun je elke maandagavond terecht voor de Sofa Salon. Correctie: dat kón! Want de Sofa Salon houdt op te bestaan. Merleyn voegt het programma samen met dat van de woensdag.

Op maandag blijft de zaal voorlopig gesloten. Waarom eigenlijk? Assistent-programmeur Maike Fleuren: "Beide avonden konden wel wat meer publiek gebruiken. We combineren nu de programma-elementen en concentreren zo het publiek op één avond." De woensdag, dus. Want: "Ik denk dat veel mensen op maandagavond toch liever thuis blijven of jazzsessies kijken." Door een deel van het maandagprogramma toe te voegen aan een deel van het woensdagprogramma ontstaan er nieuwe combinaties. Zo ontstaat een ander programma. Het vernieuwde woensdag-aanbod wordt "veelzijdig, verrassend en de moeite waard".

We krijgen dus meer te zien dan alleen muziekoptredens? Fleuren: "Hoofdmoot binnen Merleyn blijft muziek. Maar we willen ook graag een podium bieden aan andere disciplines die wel binnen de formule van Merleyn passen." De Sofa Salon sluit zijn deuren op 20 december. Die avond treden onder meer op: Lea (winnares van het singer-songwriterfestival 2004), familietrio de Tivolies, Super Dull en Dufco, en het dj-duo Hyper en Hyper! Aanvang: 21 uur.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12