3voor12 Gelderland

Doornroosje maakt volledige line-up nieuw festival Sonic Whip bekend

Zaterdag 5 mei met onder meer Monster Magnet, Radio Moscow en Monolord

Met Radio Moscow, ASG, Gnod, ¡PENDEJO!, Insect Ark en Church of the Cosmic Skull is de line-up voor Nijmeegs nieuwste rockfestijn Sonic Whip (zaterdag 5 mei in Doornroosje) compleet. Eerder werden al Monster Magnet en Monolord aangekondigd. Die laatste groep wist ook bij de afgelopen editie van Soulcrusher al een overtuigende show neer te zetten.

Met Radio Moscow en ASG voegt de organisatie twee bands toe die al een spannend repertoire aan groovy gitaarmuziek hebben opgebouwd. Radio Moscow leverde nog geen half jaar geleden het sterke album New Beginnings af, het laatste album van ASG, Blood Drive, komt echter alweer uit 2013. In vergelijking met die twee bands komt Church of the Cosmic Skull net kijken: hun eerste album Is Satan Real? uit 2016 is nog relatief vers, maar toch komt de band in mei alweer met album twee, Science Fiction. Mooi op tijd voor Sonic Whip dus, waar de band zijn debuut op Nederlandse bodem gaat maken.

De Nederlandse eer wordt hooggehouden door de band ¡PENDEJO!. Hoewel: Nederlands? Zoals de naam van de band (Spaans voor schaamhaar) en de bijnamen van bandleden al verraden, hebben oprichters Jaap 'Monchito' Melman en zijn neef ‘El Pastuso’ Latijns-Amerikaanse roots. Samen met Jos 'Pepellín' Roosen (drums) en Stef 'El Rojo' Gubbels (basgitaar) maken ze Spaanstalige stonerrock met een glansrol voor de trompet. Dit voorjaar touren ze met niemand minder dan Monster Magnet Europa door en wordt dus ook Sonic Whip niet overgeslagen.

Kaarten voor Sonic Whip zijn verkrijgbaar via de website van Doornroosje.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12