3voor12 Gelderland

Zeven vragen aan... Bram Gootjes

"Nieuwbouw voor Doornroosje zou een hele verbetering zijn"

Met regelmaat schuift 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zeven vragen onder de snoet van een interessant persoon uit de Arnhems-Nijmeegse muziekscene. Een producer, een muzikant, misschien een dj of een programmeur. Deze keer: Bram Gootjes.

Spruit maakt liedjes. Over meisjes. Over de stad. Over muren in je hoofd. Bram Gootjes, Jos Hoogstad en Bas van Abeelen laten zich van hun beste kant zien op gitaar, piano, bas en zang. Jos en Bram begonnen ooit in een studentenkamer samen muziek te maken. Later ging Bas meedoen en trad het trio ook buiten de studentenkamer.

Ze speelden inmiddels al een aantal kleinschalige optredens op onder meer het CultFestival, Onbederflijk Vers en in verschillende Nijmeegse kroegen. Ze wonnen de publieksprijs tijdens de NEBO-popronde op de SPH-opleiding in Nijmegen. Benieuwd hoe bassist/gitarist Bram reageert op onze zeven vragen...

1. Wat is je grootste blunder in je 'muzikale leven'? We zijn ooit eens op de fiets naar een optreden gegaan, compleet met zangversterker, toetsenbord, gitaren, enzovoort. Niemand wilde de bob zijn.

2. Welk nummer heb je vanochtend als laatste gedraaid? 'I Just Called' van Stevie Wonder.

3. Wat kan er volgens jou verbeterd worden aan de muziekscene in Arnhem-Nijmegen? Nieuwbouw voor Doornroosje zou een hele verbetering zijn. En meer mogelijkheden voor beginnende bands op dat soort podia te spelen.

4. Wat is de beste manier om dood te gaan? Op de Tommy Cooper-manier!

5. Underground waardering of megasucces? Megasucces. Zowel onder als boven de grond.

6. Wat is de beste band/muzikant in de regio Arnhem-Nijmegen? Alex en Eddy van Halen.

7. En? Hoe is het verder? Spruit is druk in voorbereiding om opnames te maken voor een demo. Bovendien beraden we ons op nieuwe nummers, nieuwe optredens, nieuwe fans en een goed ontvangen demo. Houd onze website in de gaten. Er gaat een hoop gebeuren in 2005.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12