3voor12 Gelderland

4df19: Het zomerse geluid van DOLS

Afgeslankte bezetting noopt tot aanpassing

DOLS wordt gevormd door Chris en Stijn Dols, de twee-eiige tweelingbroers die opgroeiden in de Limburgse Mijnstreek maar geboren zijn en wonen in Nijmegen. Op dinsdagmiddag maakt DOLS met band hun debuut op het Valkhof Festival, krap een maand na de release van hun debuutalbum Two & One. Helaas geen complete bezetting vanmiddag, want ziekte en vakanties noopt de band tot een afgeslankte samenstelling. Dat betekent ook geen Stijn, maar alleen broer Chris op gitaar en zang, bijgestaan door bas, gitaar en drums.

Hoofdmoot van het optreden is hun debuutalbum dat vandaag – vergeleken met de plaat – een wat voller elektrisch geluid krijgt. Dat werkt vaak goed, zoals in de nummers ‘Stay With Me’ en ‘Mrs. Bowmore’. Soms mist de charme van het origineel op het album echter. ‘Emma’ bijvoorbeeld had vanmiddag baat gehad bij een ingetogener geluid. Maakt het uit? Nee. Want het redelijk bezette veld voor het podium geniet van het verder prima zomerse optreden dat neergezet wordt. En dat een deel van de band er niet is: ach, een herkansing volgt op 26 september in Brebl bij hun albumpresentatie.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12