3voor12 Gelderland

Nijmeegse band Misprint presenteert nieuwe Museum in museum De Bastei

Zaterdag 9 april tijdens de Nationale Museumweek

De Nijmeegse polderpop-punkband Misprint, finalist van de studentenbandwedstrijd Kaf en Koren 2019 en winnaar van de publieksprijs van De Roos Online 2020, brengt op 8 april haar nieuwe single ‘Museum’ uit. Dat wordt gevierd met een releaseshow in het Nijmeegs natuurhistorisch museum De Bastei op zaterdag 9 april.

In ‘Museum’ schetst zanger Tom Verstappen in minder dan twee minuten een museum van zijn leven, waar een kaart uit Zierikzee en een vlinder in een lijst zij aan zij liggen met afbakbroodjes en zijn ochtendritueel.

Naast een show van Misprint is er een gastoptreden van Bumble B. Boy, zijn er voordrachten van Jens Bouwman en Sam Theunissen, en exposeren Arnhems kunstcollectief Allard en Joris Moore een verzameling werken. Het programma begint om 15:30 en is toegankelijk voor alle bezoekers van het museum.

Misprint bracht vorig jaar De Eerstgeborenen uit, de eerste ep van de Nijmeegse band. De release bevat vier nummers en is een collectie liedjes in het Nederlands die een kruising zijn van (weird) indie, post-punk, en pop. Denk aan het eclectische van The 1975, maar rammelend als Pavement. Het nummer 'Anja Verhoeven' van die ep werd door bezoekers van 3voor12 Gelderland gekozen in de lijst van beste Gelderse (single)releases over 2021.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12