3voor12 Gelderland

Silence is Sexy wint Grolsch Grote Prijs

Kink FM Publieksprijs is voor LEFT

De eerste finale van de Grolsch Grote Prijs van Nederland is afgelopen. Het niveau van de vier finalisten was heel hoog. Toch wist de jury tot een overtuigende winnaar in de categorie pop/rock te komen: Silence is Sexy!

Silence is Sexy behaalde als enige in de categorie pop/rock het volle aantal punten in de voorrondes van de Grolsch Grote Prijs. Daarmee plaatste de band zich overtuigend voor de finale, die vanavond plaatsvond in de Amsterdamse Paradiso. Alle finalisten - LEFT, We vs. Death, Oxide9 en Silence is Sexy - speelden twintig minuten. Tijdens het juryberaad speelde de winnaar van 2004, Lemonseven.

Om exact twaalf uur maakte presentator Martijn Bosman de uitslag bekend: Silence is Sexy wint de Grolsch Grote Prijs 2005 in de categorie pop/rock! De Kink FM Publieksprijs ter waarde van 1000 euro ging naar LEFT. Zij kregen 51% van de publieksstemmen. Volgens de jury zijn de invloeden uit de jaren tachtig duidelijk. Bovendien is Silence is Sexy een echte, volwassen band, waarbij alles in dienst van het collectief staat.

Gisteravond vertelde gitarist Pim van de Werken van de Utrechts/Nijmeegse band nog tegen 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen dat de generale repetitie niet helemaal volgens plan liep. Hij hoopte op de theatermythe dat een slechte generale een goeie uitvoering garandeerde. Hij kreeg gelijk. Silence is Sexy gaat naar huis met een goed gevulde prijzenpot.

Die bestaat onder meer uit 5000 euro, de opname van een promosingle in een professionele studio, 750 exemplaren van die single, een releaseparty en optredens op Metropolis en Noorderslag. Silence is Sexy doneert de gewonnen beker aan de 3FM-actie 'Red een kind in Congo'. De opbrengst zal later deze week bekend worden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12