3voor12 Gelderland

Een Nijmeegse nummer 2 in Gelderlander Top 40

Het Kaf heeft voor zijn fans ook nog iets leuks in petto

In De Gelderlander van 30 december werd de Gelderlander Top 40 gepubliceerd. Jammer genoeg geen Arnhemse of Nijmeegse band op nummer 1, maar wel een goede tweede plaats voor het Nijmeegse Het Kaf.

De Gelderlander Top 40 heeft een terechte nummer 1, Jovink en de Voederbietels met 'Luie flikker'. Dat vindt ook Koen Dechering van Het Kaf, dat tweede werd met 'Blijf vannacht bij mij'. "In tegenstelling tot de titel van hun winnende plaat is Jovink een van de hardst werkende bands in de Nederlandse showbiz. Bovendien maken ze goede muziek en hebben ze een fantastische live show. Gezien de uitslag lijkt het me logisch dat we dubbeloptredens met hen gaan doen."

Arnhem en (vooral) Nijmegen zijn sterk vertegenwoordigd in de top 10: De Zingende Fresia's, Harries, Paul de Graaf, De Sjonnies en Frank Boeijen Groep. Het Kaf uit Nijmegen heeft in totaal 182 stemmen binnengehaald. Dat is te danken aan een sterke fanbase. "We zijn er heel erg trots op, al hadden we natuurlijk liever op nummer 1 gestaan. We waren blij te zien dat onze fans zo massaal hebben gestemd."

Koen Dechering laat ook nog weten iets leuks voor de fans van Het Kaf te hebben. "We hebben een cadeau voor de fans en alle inwoners van Nijmegen in petto. Ter ere van het 2000-jarig bestaan van Nijmegen hebben we een lied geschreven. Dat gaan we binnenkort uitbrengen en gratis en voor niks weggeven via onze site."

De top 10 van de Gelderlander Top 40 ziet er als volgt uit. 1 Jovink en de Voederbietels - Luie flikker 2 Het Kaf - Blijf vannacht bij mij 3 De Zingende Fresia's - John de Wolf 4 Normaal - Oerend hard 5 Harries - Pleased to meet me 6 Bennad Engelbarts - Mientje 7 Paul de Graaf - Laat je zien 8 Major Dundee Band - The longer the distance 9 De Sjonnies - Dans je de hele nacht met mij 10 Frank Boeijen Groep - Kronenburg Park

De volledige top 40 is te vinden op de website van De Gelderlander.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12