3voor12 Gelderland

Popronde presenteert ‘Popronde Poppodium Pre-Party’

Aftrap in Doornroosje in thuisstad Nijmegen

Popronde, het grootste reizende festival van Nederland gaat dit najaar toch op tour. Van 12 september tot en met 28 november doet het festival de Nederlandse poppodia aan, onder het mom van de ‘Popronde Poppodium Pre-Party’.

Een ‘Pre-Party’ omdat de originele editie is verplaatst naar begin 2021 vanwege de coronamaatregelen; ‘Popronde vindt plaats in o.a. kroegen en kledingwinkels, locaties waarin het publiek geen anderhalve meter afstand kan waarborgen,’ aldus Chris Moorman, hoofd communicatie van het festival. ‘In de poppodia is deze  mogelijkheid er wel. Een uitgelezen kans dus om toch nog iets voor die 146  geselecteerde acts te kunnen betekenen, en ze hopelijk allemaal tenminste één keer te kunnen laten spelen dit najaar.’

Geen vervanging voor de Popronde.
De Poppodium Pre-Party is geen vervanging voor de Popronde, maar een aanvulling op het beproefde concept. Zo wordt niet enkel vastgehouden aan de 42 speeldata en steden die Popronde normaal gesproken telt, maar zijn ook podia als bijvoorbeeld De Groene Engel in Oss en Q-Factory in Amsterdam speellocaties. Moorman: ‘Een van de ambities die we hebben uitgesproken in onze gehonoreerde BIS aanvraag is dat we het gat tussen Popronde en het podiumcircuit willen verkleinen, met dit concept nemen we alvast een aanloop daar naartoe, door de banden met de podia die we normaal gesproken niet aandoen ook aan te trekken, en Popronde opnieuw bij hen en hun publiek onder de aandacht te brengen’ 

Popronde optredens zijn normaal gesproken gratis toegankelijk, maar gezien de situatie waarin de podia zich bevinden, het mislopen van inkomsten, is besloten dat ieder podium maximaal 5,- entree mag heffen. De Popronde Poppodium Pre-Party begint op zaterdag 12 september in Nijmegen. De Gelderse data zijn: Nijmegen (12 september), Apeldoorn (19 september), Ede (1 oktober), Harderwijk (18 oktober) en Arnhem (30 oktober).

Gelderse acts die zijn geselecteerd zijn: Chauffeur (Arnhem, post-hardcore, emo, punk, alternative en noise), Dino Kids (Arnhem, surfrock), Hey Team (Nijmegen, indie, loud pop), Kelsey (Nijmegen, metal, hardcore), Kwini (Arnhem/Keulen, pop, funk, soul), Nobuka (Nijmegen, lo-fi, electronic, ambient), OJAM (Arnhem, nu-soul, funk), Power to the Pipo (Nijmegen, jazz, funk) en Vain Louie (Ewijk, metal, hardcore).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12