3voor12 Gelderland

Nieuwe release: Rob van Horssen & Marvin Dee - House of Cards

Beuningse pianist met ALS brengt single uit

Rob van Horssen is een pianist uit Beuningen. Hij kreeg in juni 2020 de diagnose ALS, een progressieve ziekte van de zenuwcellen waarbij signalen vanuit de hersenen steeds minder goed bij de spieren aankomen en geleidelijk uitvallen. Samen met vocalist en gitarist Marvin Dee maakte hij de single ‘House of Cards’ als zijn nalatenschap. De videoclip van 'House of Cards' is te bekijken op YouTube.

“Na de verkoop van mijn onderneming eind 2018 voelde het alsof ik was begonnen aan de top van mijn kaartenhuis, het laatste deel. De diagnose ALS was een mokerslag voor ons gezin. Ik realiseerde me hoe fragiel het leven dus is. Slechts één kaart laten verdwijnen uit het kaartenhuis is voldoende om het geheel te laten instorten. Op dat moment werd het thema ‘House of Cards’ geboren."

In september 2020 gaf Rob samen met bevriende muzikanten een miniconcert langs de Waal in zijn woonplaats Beuningen. Aan het einde van het concert speelde hij nog wat na op de vleugel en zong daar een melodie bij. “Geluidstechnicus Raymond Kersjes vroeg wat dat was en ik gaf aan dat het een eigen compositie was, bedacht na de diagnose ALS. Muziek vertaalt altijd mijn emoties. Niet veel later stelde Raymond mij voor aan Marvin Dee.”

Vocalist en gitarist Marvin Dee: “Vanaf het begin dat ik de melodie van ‘House of Cards’ hoorde, besloot ik om de totstandkoming van de single te begeleiden en er samen met Rob voor te zorgen dat dit nummer zo mooi mogelijk zou worden. Want deze single is de legacy van Rob, datgene wat hij muzikaal achter wil laten.”

Samen met muzikanten uit zijn - die belangeloos meewerkten - kwam ‘House of Cards’ tot stand. De opbrengsten van de cdverkoop gaan naar Stichting ALS. De cd bevat ‘House of Cards’, de bonus-track ‘House of Cards (acoustic)’ en de cdhoes bevat een boekje met de songtekst en foto’s van het opnameproces. Het is te bestellen via www.marvindee.nl.

Op 2 november a.s. treden Rob van Horssen en Marvin Dee samen op bij de Nabestaandendag van Stichting ALS in Barneveld.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12