3voor12 Gelderland

Roofman uit Ermelo lanceert video Love Is Harder Than Life

Nieuw project van Thijs van der Meulen met ‘corona proof family band’

De zomer van 2020 is een interessante periode om met een gloednieuwe band op pad te gaan. Roofman waagt zich er toch aan, en na shows bij De Nijverheid (Utrecht), Kallumaan (Kraggenburg) en Effenaar ’t Wasven (Eindhoven) is er nu een video voor Love Is Harder Than Life. Dinsdag 4 augustus staat de band in Paradiso tijdens Café Paradiso.

Roofman is het nieuwe project van Thijs van der Meulen, voormalig frontman van Backgammon. Solo tourde hij afgelopen jaar al met Matt Perriment (UK) en Noah Guthrie (US). Nu kan hij eindelijk weer met een band aan de slag. “Tijdens de lockdown werd ik erg productief. Ik bouwde een thuisstudio en heb veel nieuwe nummers geschreven. Toen ik hoorde dat het weer toegestaan was om kleine evenementen te organiseren begon het toch te kriebelen… Toen heb ik mijn ‘corona proof family band’ opgericht, in eerste instantie met mijn broertje Pim (Bony Macaroni, PALMSY) op drums en mijn vader Wim op gitaar. Goede vriend Jorn ten Ham (Yip Roc) haakte aan op bas en backing vocals en nu zijn we weer volop aan het spelen. Dream team!”

“Love Is Harder Than Life”, de titel spreekt een beetje voor zich. Een vriendin uit Amerika omschreef het perfect:

Life can be a struggle, but love? Love is one of the biggest struggles. It’s hard. Really hard. Every moment, every day. But for every hard moment, it’s cut in half because our partner will share it with you. And for every joyful moment, it’ll be doubled because your partner will share it with you. Love is worth the struggle, but sometimes love is harder than life.”

De video voor Love Is Harder Than Life komt uit een sessie die Roofman deed voor Duits livestream-platform Dringeblieben. De volledige sessie is hier te bekijken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12