3voor12 Gelderland

Primeur: videoclip nieuwe single Nijmeegse singer-songwriter Eva Almagor!

'By surprise' laatste single van debuutalbum

De Nijmeegse singer-songwriter Eva Almagor released vandaag de videoclip bij haar nieuwe single 'By surprise'. Het is de laatste single van Almagors debuutalbum Against The Grain.

Over dat debuutalbum schreef 3voor12 Gelderland in Dag Des Oordeels: ' De plaat klinkt ontspannen en ademt een warm blues- en rootsgevoel uit. Almagor voelt met haar blues, jazz, roots en soul fris en levendig aan. Het zijn vooral de kleine, intieme songs volop soul die het meeste raken. Een mooi debuut.'

De Nederlands-Israëlische zangeres Eva Almagor werd omschreven als 'de Norah Jones van de Lage Landen, maar met veel meer blues & balls' door Ongekend Talent, het online platform van de NCRV voor beginnende bands en muzikanten, maar er zijn ook zeker vergelijkingen te trekken met Stéphanie Struijk (Stevie Ann), Madeleine Peyroux en Janne Schra.

De muzikale carrière van Almagor startte met het in eigen beheer uitbrengen van een ep, gevolgd door de singles Silverlining (2013) en Burning (2014). Haar debuutplaat Against The Grain verscheen in maart 2016. Ze stond onder meer in het voorprogramma van De Dijk en JJ Grey & Mofro, deed live-shows bij 3FM, Radio Veronica, Radio 1, 2, 5 en 6 en stond op het Valkhof Festival met de Vierdaagsefeesten. In oktober 2017 organiseerde ze in Nijmegen het Southern Roots festival Dig in Deep, een ode aan een van haar muzikale heldinnen Bonnie Raitt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12