3voor12 Gelderland

Dvd-opnames op een kinderfestival

Kids’n’Billies 2004 is het toneel voor live-dvd van The Paladins

Zondag 27 juni vond de derde editie van Kids’n’Billies plaats in het Openluchttheater De Goffert. Leuk hoor. Maar wat heeft 3voor12 Gelderland te zoeken op een kinderfestival?

Kids’n’Billies is eigenlijk een kinderfestival en dat is bij binnenkomst goed te merken. Suikerspinnen, een draaimolen en veel spelletjes om de kinderen zoet te houden. Terwijl de ouders aan de bar hangen of hun benen strekken op de dansvloer houdt een club vrijwilligers de kinderen op zeer vakkundige wijze bezig.

Op de markt achter de vijver is van alles te doen. Je kunt je laten fotograferen op een stoere motor, je platencollectie uitbreiden of gewoon een broodje pindakaas halen met een lekker glaasje ranja. Biarritz Boys, Taboozers en Cowboy Billie Boem (speciaal voor de kinderen) waren de bands die de boel mochten opwarmen en dat deden ze. Wat eigenlijk het leukste is dat de bands er ook gewoon rondlopen en je ze dus van dichtbij kunt aanschouwen.

Op de poster van 2004 viel de naam op van de Amerikaanse band The Paladins. De avond ervoor stonden ze nog in een bomvol Paradiso in Amsterdam. Nu lopen ze rond tussen popcornkramen en kinderkappers. Ze voelden zich erg op hun gemak want ze zagen er erg relaxed uit. The Paladins hadden nog een ‘Big Surprise’ voor de aanwezige ouders en kinderen: de nieuwe live-dvd zou hier opgenomen worden. Zwaaien dus allemaal. Wat zullen ze opkijken in Amerika als ze die dvd zien! Wat moeten al die kinderen daar op dat terrein? Dat vroegen wel meer mensen zich af die dag. Maar het was wel billiegezellig. Graag deel vier!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12