Informatie uitwisseling en netwerken tijdens Muziek Meeting Achterhoek
Een gratis dag voor iedereen die zich regelmatig met muziek bezighoudt
Zaterdag 16 april organiseerden DRU Poppodium, Amphion Cultuurbedrijf en de Dag van de Achterhoekse Popmuziek de Muziek Meeting Achterhoek, een gratis dag voor iedereen die zich regelmatig met muziek bezighoudt. Een honderdtal geïnteresseerden genoten van verschillende paneldiscussies, masterclasses en een afsluitende netwerkborrel.
Tijdens Muziek Meeting Achterhoek vonden er drie paneldiscussies plaats:
De panel ‘Hoe creëer ik een fanbase?’ spreken Mirjam Sieben van Onlightning, Tim Kampman en Bastian Pen van Tricklebolt gaat over de tactiek tot het genereren van vele trouwe volgers en fans en over hoe je online (meer) inkomsten kunt genereren. Onder leiding van Rosalie Meijer wordt snel de kern geraakt: zorg eerst dat je weet wie je zelf als act bent, daal af van genre naar sub-genre naar niche en micro niche. Wees daarin authentiek: “niet absorberen, maar creëren op de socials”, zo stelt Mirjam.
Tijdens ‘De muzikant als ondernemer’ leren Ivar van Asten, ondernemerscoach bij Essential Together, en Davy de Wit, tijdmaker bij Minder Druk, je alle ins en outs over ondernemen en het slimmer inrichten van tijd en werkzaamheden. Onder host van Marius Kooy worden niet alleen de technische kant, zoals de BTW, eenmanszaak of VOF, van het ondernemerschap besproken, maar vooral ook interactie met de zaal. Ivar tipt nog het traject van De Startversneller aan die voor Gelderse en Overijsselse startende ondernemingen kan helpen om net die juiste business coach of opleiding binnen handbereik te krijgen.
Erik Ramaker, Jesse Klein Entink en Melvin Dijkema spreken in ‘Talentmakelaars regio Achterhoek’ over de rol van een talentmakelaar: het helpen met plannen ontwikkelen en voortzetten van (jonge) talenten zoals muzikanten, producers en studio’s in de regio Achterhoek op gebied van EDM/urban/hiphop en pop/rock. Marius Kooy krijgt voor het publiek duidelijk dat Jesse en Melvin de nog startende EDM/urban/hiphop artiest kunnen helpen. Erik kan vooral die artiesten support bieden die daar al voorbij zijn en zoekende zijn naar de volgende stap. Jesse en Melvin doen juist die startende artiesten, omdat het binnen de muziekscholen in de Achterhoek nog ontbreekt aan visie op deze muziekstroom daar waar die bij de pop/rock al duidelijk is.
Tussen de panels door en na afloop wordt er flink genetwerkt en zijn er gesprekken met bekenden of juist met nieuwe gezichten.