3voor12 Gelderland

Dag des Oordeels: The Hubschrauber - 95 Drew

Nieuwe 5 track ep

Hun vorig jaar verschenen sterke tweede album Protector, Distractor kon helaas niet volledig wasdom komen door alle Corona-restricties, waardoor The Hubschrauber alle optredens telkens moesten doorschuiven. De Nijmeegse indierockers hebben deze tijd echter goed besteed. In de studio van toetsenist David Tonnaer is het vijftal gaan werken aan nieuw materiaal. Het resultaat is een 5 nummers tellende ep en heet 95 Drew. Zanger/gitarist Otto van Toorn over de titel: "Drew komt van Drew Barrymore. Vroeger had ik een crush op haar. Haar persoon omvat alles waar de ep over gaat. Fantasieën, het geromantiseerde beeld dat mensen hebben van celebrities en andere elementen uit de popcultuur."

Dat thema wordt sterk uitgewerkt in nummers die bol staan van het experiment. De synthesizer heeft een vooraanstaande plek in de muziek van The Hubschrauber gekregen. Het openingsnummer ‘Nocturnal Life’ krijgt hiermee een ongelofelijke dynamiek, terwijl het in de kern een typisch Hubschrauber-nummer is. Ook opvallend is dat Daan van Haren veel de tweede stem verzorgt, zoals in het titelnummer. Niet alleen een liefdesverklaring, ook straalt ‘95 Drew’ iets melancholieks uit. Meer uplifting dan in ‘Feel-Good Movies’ klonk de band nog nooit. Er mag gedanst worden op het soepele basspel van Henry Nagel en het strakke en lichte drumwerk van Robbie Gerbrands. Mooi is de sfeer in ‘Manic Pixie Dream’, waarbij de randen van wat er sonisch mogelijk is met David Tonnaer’s instrumentarium zijn opgezocht, net zoals in statische afsluiter ‘Static Pull’.

The Hubschrauber heeft duidelijk gekozen voor een nieuwe muzikale weg, waarbij de synthesizer een hoofdrol opeist. Hierdoor krijgt het Nijmeegse vijftal meer mogelijkheden in de studio en op het podium. De releaseshow van deze ep heeft gelukkig wel plaats kunnen vinden en hopelijk kunnen in de nabije toekomst meer mensen kennismaken met The Hubschrauber 2.0.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12