3voor12 Gelderland

J-Stars weet een feest te bouwen

Gelderse ska-helden raken de juiste snaar tijdens cd-presentatie in Merleyn

Wij hadden het schijfje al een tijdje in ons bezit. Sterker nog: wij riepen 'Skadilemma' van de J-Stars al uit tot 'ska-plaat van 2005'. Nou was dat misschien wat overmoedig, maar dat de cd hoog gaat eindigen in ons jaarlijstje is in ieder geval al zeker. Geen wonder dat 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ging kijken hoe de cd werd gepresenteerd.

Dat de oprichter van deze band al heel wat jaren meeloopt in de ska-scene was wel te merken aan de gasten die aanwezig waren op deze cd-presentatie. Het leuke van cd-presentaties is altijd dat je dan bandleden ziet die anders niet komen. Leden van Beatbusters, Rude & Visser en Macamba en The Rouhgsteppaz hadden de moeite genomen om de reis naar Nijmegen te ondernemen. Ook van de partij waren Crawl Ska Magazine en Gigpics, redacteuren en fotografen die veel te zien zijn op ska-gigs door heel Nederland.

De cd-presentatie van 'Skadilemma' van de J-Stars vond plaats in Merleyn. In een goed gevulde zaal ging het meteen loos. Tijdens het eerste nummer gingen de voeten al van de vloer. Johan Steevens, voormalig frontman van de Beatbusters weet wel hoe je het publiek bespeelt. Met zijn Fishbone-achtige uithalen, zijn Dick Dale-riffjes en zijn charmante praatjes tussen de nummers door weet hij de juiste snaar te raken. Ook weet de rest van de band de snaren gelukkig goed te raken. Wat een strakke boel. Nijmegenaar Pier Borkent toetert er zelfs op de nek van Johan nog stevig op los. Naast nummers van 'Skadilemma' kwamen er ook wat engelstalige nummers van de Beatbusters langs, 'Pick Up The Phone' en 'Mystery'. 'Altijd Groener' is een nieuwe van de J-Stars en die klonk goed.

Het is leuk om te zien dat deze band in een korte tijd een set neerzet die staat als een huis. Niet alleen de ervaring van oude rotten Johan en drummer George (Mark Foggo'Skasters en Secret Meeting), maar ook het enthousiasme van de jongelingen in de band hebben daartoe geleid. De band speelt fris, onbevangen en heeft er zin in. Dat zie je en dat hoor je. Helaas zullen we Anton Wannemakers niet meer horen spelen in deze band, hij stopt ermee. Johan kennende zal er een waardige opvolger komen om de baspartijen over te nemen. J-Stars voor een cd-presentatie in Nijmegen, hopelijk zijn ze snel weer in deze stad te bewonderen. Er komen tenslotte een heleboel feesten aan in Nijmegen en deze band weet wel een feest te bouwen. Foto's: gigpics.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12