3voor12 Gelderland

Inschrijving Metal Battle 2018 geopend

Landelijke finale 21 april in Estrado in Harderwijk

Vanaf 12 januari strijden in provinciale voorronden 48 bands tegen elkaar tijdens de Metal Battle 2018. Twaalf bands gaan door naar de 3 halve finales en de finale is in Harderwijk op 21 april. De inschrijving voor de Battle is nu geopend. Bands kunnen zich inschrijven via www.metalbattle.nl.

Iedere provincie heeft een eigen voorronde waarvan 1 band afgevaardigd wordt naar de halve finales. De voorronde Gelderland is 27 januari in Estrado te Harderwijk (georganiseerd door Noord Geldersch Metaal). De winnaar gaat door naar Veldslag Oost op 17 maart in Brigant te Arnhem, waar ze het opneemt tegen de winnaar Limburg en winnaar Utrecht.

In de landelijke finale op 21 april te Harderwijk vallen er naast coaching door 'The Rockstation' en Guldenmond Vocal Coaching een trofee van 'Boneyard' te winnen, deelname aan de NL finale van de Wacken Battle, Pro Package by Into The limelight Records en ook optredens op Baroeg Open Air, Hemelvaart Metalfest, No Sleep 'Till Wieleman, Stonehenge, Tattoofest en Veghel Deathfest.

Vorig jaar won Inferum als winnaar van de Metal Battle 2017 deelname aan de Wacken NL finale. Door deze te winnen verdienden ze deelname aan de Wacken Battle, een wedstrijd op Wacken Open Air. Inferum behaalde hier uiteindelijk de derde plek.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12