3voor12 Gelderland

Ep-release van Potential Criminal verschijnt in broekvorm

Arnhemse hiphoppers fabriceren in samenwerking eerste audiobroek

De Arnhemse hiphoppers van Potential Criminal presenteren 20 oktober hun debuut-ep Observe in Luxor Live en gingen daaraan vooraf een nieuwe uitdaging aan: in één dag een totale band make-over op Innovate:Arnhem afgelopen zaterdag.

Op Innovate:Arnhem fabriceerden KunstLAB Arnhem, Marije Woudstra, Go-Britain en de band Potential Criminal de eerste audiobroek. De broek bevat een geïntegreerd audiosysteem en de gebruiker activeert de muziek door te lopen, rennen en dansen. ‘Onze ep verschijnt online, op cd en in broekvorm. Het publiek kan de audiobroek, The Hit ’n Run, op onze releaseparty in Luxor Live op 20 oktober voor het eerst uitproberen’, aldus Marwin Thiesky, de zanger van Potential Criminal.

Ruim 10.000  bezoekers bezochten op Innovate:Arnhem meer dan honderd innovaties, waaronder de audiobroek. De broek werd ontwikkeld in Luxor Live Labs, een programma waarin Arnhems muzikaal toptalent een flinke kwaliteitsinjectie krijgt vlak voor hun release.

De oogst van Luxor Live Labs op Innovate:Arnhem op een rij: een videoclip door Bram Linderman, Al Hajem en dronevlieger Frederik Otten, een visuele huisstijl door Studio Hands, een live-remix door muziektheater gezelschap BOT, een bandportret door Paulina Pawlus, een openingspoort voor de releaseparty door Luuk Leijtens en schilderijen voor een expo op de releaseparty door Richard Kofi, Dante van Elburg en Ivo Rodrigues.

In de aanloop naar de Potential Criminal releaseparty op 20 oktober en op de avond zelf worden alle resultaten openbaar gemaakt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12