3voor12 Gelderland

The Kevin Costners wint Grolsch Grote Prijs van Nederland

Deels Nijmeegse band weerstaat Friese invasie

Vandaag was de dag van de drie finales van de Grote Prijs van Nederland. De enige vertegenwoordiging uit onze regio was the Kevin Costners in de categorie pop/rock. Maar één band is voldoende, want de band won vanavond de hoofdprijs. Net als vorig jaar is de winnaar deels Nijmeegs. Er zal nog heel wat discussie plaatsvinden over de uitslag, want de band eindigde laatste bij de publieksprijs.

December is traditioneel de maand van de finales van de Grote Prijs van Nederland. Dit jaar was onze regio slechts vertegenwoordigd met één band in één categorie: pop/rock. De deels Nijmeegse band the Kevin Costners streed vanavond in de finale in de Melkweg in Amsterdam. En niet voor niets, want ze wonnen de eerste prijs. De concurrentie is vanavond stevig met de volgende bands: Believeisadoubt, In Limbo, Karmakonga, Lágrima en Zwart op Wit. Er is sprake van een ware Friese invasie, met maar liefst drie Friese bands. Boer zoekt prijs, zeg maar. De muziekstijlen verschillen enorm, dus is het moeilijk vergelijken.

Na een optreden van de winnaars van vorig jaar, Silence is Sexy, maakt presentator Pierre Wind rond middernacht de uitslag bekend. Beste muzikant wordt de drummer van Lágrima. De uitslag van de publieksprijs voorspelt niet veel goeds. The Kevin Costners eindigt als laatste met 10% van de stemmen. Winnaar met 27% wordt Zwart op Wit, die daarmee een bedrag van duizend euro mee naar huis mag nemen.

Dan is het tijd voor de winnaar. Wind maakt het spannend en leest eerst voor welk commentaar de jury heeft over de winnaar: "Deze band heeft veel goede liedjes, waaronder veel hitmateriaal. Als Excelsior ze niet tekent, dan zijn ze gek!" En dan komt het verlossende woord: The Kevin Costners winnen de Grolsch Grote Prijs van Nederland en daarmee een uitgebeid prijzenpakket, waaronder vijfduizend euro, opnametijd in een studio, een tour, coaching, 750 exemplaren van een promosingle en een releaseparty.

In september vertelde gitarist Sjors van the Kevin Costners ons nog dat de band zich niet wilde vastbijten op de finale. De nieuwe cd vond hij belangrijker. Sjors vertelde toen: "We nemen op dit moment een full length op met tien liedjes in een studio in Tienen, onder Brussel. Ongeveer tweederde van het werk zit er nu op. We hopen in december klaar te zijn met het album, zodat het mooi samenvalt met de Grote Prijs. Vanwege geldgebrek hebben we twee nummers moeten schrappen, maar wie weet kunnen we met het prijzengeld van de Grote Prijs de cd maken die we graag willen." Die wens kan nu dus vervuld worden. We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen feliciteert the Kevin Costners van harte met de overwinning.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12