3voor12 Gelderland

#4df17: Knarsetand serveert overkill aan muzikale invloeden als vijfsterrengerecht

Knotsgekke muzikale cocktail barst bijna uit haar voegen

Nadat Nouveau Vélo het loungende LUX-publiek met verve uit haar terraszetels heeft gespeeld is het de beurt aan het nog dansbaardere Knarsetand. Een geheel vernieuwd collectief muzikanten rond bandleider en muzikaal brein Martijn Holtslag. Knarsetand is een knotsgekke band die zoveel muzikale invloeden in haar muziek stopt dat je als publiek af en toe het spoor bijster bent. Dit klinkt als overkill maar maar het wérkt! En na de zoveelste balkan-beats is Knarsetands rijkgevulde cocktail beslist een verademing.

Met songtitels als 'Cumbia Resistencia' en 'No Tengo Dinero' zou je verwachten dat de heren van Knarsetand nog het meest muzikale verwantschap vertonen met Los Pirañas - de band van muzikaal genie Eblis Álvarez - die het Valkhof vorig jaar zo heerlijk lieten swingen op hun "Cumbia from outer space". Maar daar waar Álvarez het vooral moest hebben van heerlijke latin danceritmes en spacey geluidseffecten trakteert Knarsetand de nietsvermoedende bezoeker ook op stevige metal-gitaren en stuiterende gabberritmes.

HET MOMENT:
Het klinkt allemaal een beetje als overkill. Maar Knarsetand weet al deze muzikale invloeden als een volledig logisch geheel te laten klinken. Het venijn zit het hem daarom, niet verrassend, ook in de staart van het optreden. Waarbij ze in 'Bad Trip' zo heerlijk ontsporen dat de heren van The Prodigy er nog een puntje aan zouden kunnen zuigen.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12