3voor12 Gelderland

Tweede halve finale Kaf en Koren wordt spannend

Hendrik Jan Derksen: "Roosbeef en Mosqio zijn allebei erg sterk"

De studentenbandcompetitie Kaf en Koren heeft haar strijdtoneel verlegd van de campus naar de stad, klaar om Nijmegen te veroveren. Met de tweede halve finale in zicht zocht 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een jurylid van de voorronden op en vroeg hem wie hij als volgende finalist tipt. "Er is een tekort aan goede live funkbands."

Een nieuwe competitie en nieuwe bands. Hoewel deze competitie zijn plek moet vinden naast 'de moeder van alle bandcompetities', de Roos van Nijmegen, is het opvallend hoe weinig overlap er is tussen deze wedstrijden. Nu is er ook een verschil in selectie: leden van de bands moeten in Nijmegen studeren, het is niet nodig om er ook daadwerkelijk te wonen.

We vragen Hendrik Jan Derksen, programmacoördinator van Diogenes en jurylid van de voorronden van Kaf en Koren, hoe hij tegen het niveau van de deelnemende acts aankijkt. Hij had niet het gevoel dat de eerste bands echt potten zouden gaan breken. "Maar naarmate het jaar vorderde, werden de aanmeldingen ook steeds beter", vindt hij. "Uiteindelijk doet het niveau helemaal niet onder voor de Roos." Oké, maar wie gaat er volgende week woensdag winnen? neWax won al de vorige halve finale, zij gaan sowieso door naar de finale. Als voormalig jurylid heeft Hendrik alle bands al eens voor zijn neus gehad. Hij tipt Roosbeef vanwege hun eigen geluid en charmante karakter. Maar ook Mosqio, een strakke band met een prima podiumpresentatie.

En zo vindt hij: "Er is op dit moment een tekort aan goede live funkbands." Deze bands maken naar zijn mening een goede kans. Het zou hem niet verbazen als neWax de finale zou winnen. "Dat vind ik op dit moment een van de betere bands in Nijmegen", voegt hij eraan toe. "Maar het ligt er natuurlijk aan waar de jury van die avond op beoordeelt." En zoals altijd heeft ook het publiek een stem. Bij wie slaat de geluidsbarometer het verst uit?

De halve finale met deelnemers Sidewinder, Roosbeef en Mosqio is op woensdag 1 juni in Diogenes. De finale, met als extra bonus Beatbusters, vindt op 15 juni plaats in Doornroosje.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12