3voor12 Gelderland

Vuurwerk van Gelderse Mother Bass en Haagse Crashing Bats

4 januari in Paardcafé in Den Haag, 13 januari in Willemeen in Arnhem

Oud & nieuw mag dan al voorbij zijn: op 4 en 13 januari knalt er toch nog vuurwerk in Willemeen Arnhem en Paardcafé Den Haag. Dan treden (hard)rock-band Mother Bass uit Arnhem/Nijmegen en rockband Crashing Bats uit Den Haag op tijdens een nieuwe editie van het muzikale uitwisselingsproject 2B@. Entree is op beide data gratis.

Voor hun overzicht van ‘rock zoals het had moeten zijn’ combineert Mother Bass The Doors, Zeppelin en King Crimson met de muziek die de Stone Temple Pilots en Soundgarden in de jaren negentig maakten. Het resultaat: tijdloze hardrock/alternative waarin het alleen om de muziek draait. De band heeft net een eerste videoclip uit en later dit jaar verschijnt het debuutalbum via Freya Records.

De vier van Crashing Bats maken ‘progressive, passive-agressive, and definitely rock’. Dat is geïnspireerd op folk, pop, rock, jazz en wat daar nog zoal tussen zit. Fan van De Staat, Queens of the Stone Age en Muse? Dan moet je zeker komen.

Met 2B@ krijgen bands uit die regio's de kans om de muziekscene verderop te leren kennen en het (landelijk) netwerk te vergroten. Het plan is opgestart in samenwerking met Stichting Jacobiberg in Arnhem, Haags Pop Centrum in Den Haag, Jongerencentrum Willemeen in Arnhem en Paardcafé in Den Haag.

Zes podia doen inmiddels mee met het initiatief, met Trianon in Nijmegen, café Bel Air in Breda, Patronaat Café in Haarlem en Podiumcafé De Vorstin in Hilversum als nieuw betrokkenen. Trianon heeft tot de zomer maandelijkse 2B@ avonden ingepland, waar de ‘eigen’ Nijmeegse bands met ‘vreemde’ bands hun optredens kunnen doen, gecombineerd met een optreden in de andere stad.

Zo werkt het: bands melden zich aan in een online lijst van hun eigen stad en kunnen in de andere steden (lijsten) zoeken naar een goede ‘match’.  De lijsten kunnen gevonden worden met de 2B@ APP  en wanneer er een ‘match’ is kan deze aangemeld worden via info@zeal.onl. Alle muziekstijlen doen mee zolang het eigen werk is, dus de programmeurs van 2B@ zijn de bands zelf.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12