3voor12 Gelderland

Finalisten Roos van Nijmegen 2006 bekend

Avalene, YaYa, Het Oostfront, Steel Cobra en Jo's Liquor spelen 25 mei in Doornroosje

Vijf voorronden waren ervoor nodig om tot de vijf finalisten van de Roos van Nijmegen te komen. Vanmiddag werden de namen bekend gemaakt. De jury koos voor Avalene, YaYa, Het Oostfront en Steel Cobra. Het publiek voegde daar Jo's Liquor aan toe.

De finale van de Roos van Nijmegen kent een aantrekkelijke line-up. Afwisselend en kwalitatief hoogwaardig. Het huiskamergevoel komt van Avalene, de jazzy lounge van YaYa, de hiphop van Het Oostfront, de zware metalen van het jeugdige Steel Cobra en de pop van Jo's Liquor. De eerste vier bands zijn gekozen door de jury, de laatste band heeft zijn finaleplaats veroverd met publieksstemmen tijdens de voorronden.

De bands strijden om een aantal aantrekkelijke prijzen, zoals studiotijd in Studio Bigmouth en optredens op enkele Gelderse festivals. Nieuw dit jaar is dat alle finalisten professionele bandcoaching krijgen van Stichting PAN. De finale vindt plaats in Doornroosje op Hemelvaartsdag 25 mei 2006. De toegang is 6,50 euro, de aanvang 20.30 uur.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12