3voor12 Gelderland

Non-Divine drie keer in Nijmegen na lange stilte

"Just be (a) patient"

Het Arnhemse Non-Divine is sinds april 2004 druk met de opnames van het debuutalbum 'Asylum 45'. Ze hebben bewust gekozen voor een pauze in het optreedschema. De master is nu eindelijk klaar. Metalliefhebbers en fans kunnen hun hart dus weer ophalen in de komende twee weken.

Een van de bands die speelde tijdens Arnhem voor Azië was de groovy metalband Non-Divine. Na een lange stilte die ongeveer heel 2004 duurde, liet de band zich weer eens zien in de regio Arnhem-Nijmegen. De komende twee weken geeft Non-Divine bijna een overkill van maar liefst drie concerten in Nijmegen.

"Dat is puur toeval. We vonden dat we het lot maar het beste konden accepteren. Het is best een uitdaging om een 'Nijmegen tour' te doen. Onze bassist komt uit Nijmegen, we hebben daar veel fans en we hebben er lang niet gespeeld. We hebben er zin in."

Non-Divine is opgericht in 1999 en bleek al snel een schot in de roos. De eerste demo 'My Obsession' zorgde ervoor dat de band al in 2001 in zalen als Paradiso en 013 te zien was. In 2003 won de band 'Ernem Zweet' en werd uitgeroepen tot beste band van de 'Arnhem Trolleymetaal tour'. Een aantal tracks van Non-Divine zijn op metal-verzamel-cd’s te vinden, maar een volwaardig album is er nog niet.

Op de vraag waarom we zolang moeten wachten op het eerste album reageert Ivor van Beek: "We prefereren een sterk debuut waar je wat langer over doet, dan één dat snel in elkaar gezet is en niet meer overeenkomt met de rest van het materiaal." Het conceptalbum gaat 'Asylum 45' heten en is opgenomen in de Jacob Hansenstudio (voorheen Aabenraa) in Denemarken. Het album bestaat uit filmachtige composities die de verhalen vertellen van een aantal psychiatrische patiënten. Elke patiënt heeft zijn eigen karakter dat past bij de muziek.

"We vinden het interessanter om voor de dag te komen met een thema. Hierdoor krijgen de teksten meer inhoud en het wordt een stuk spannender." De band heeft wat vertraging opgelopen met de mastering van het debuut. Het laatste nieuws is echter dat de master is goedgekeurd. Non-Divine zoekt nu nog een label dat het wil uitbrengen. Het duurt nog even voordat 'Asylum 45' uitkomt. "Just be (a) patient", aldus Ivor van Beek.

De komende optredens in Nijmegen zijn in elk geval vast een aardig voorproefje voor de fans. Non-Divine is te zien in Nijmegen op 28 januari in Gonzo, 29 januari tijdens het Diogenes Benefietfestival en 13 februari in Staddijk. Foto's: kropot.nl / Jeroen Fransz

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12