3voor12 Gelderland

Even voorstellen: Elstar

Nieuwe Arnhemse band rockt en popt er rustig op los

Het is soms een komen en gaan van bands. Jacuzi Baby hield het vorig jaar voor gezien. Aan het begin van dit jaar kwamen daar Typhoon en Jan Junior bij. Ex-leden van deze bands hebben een nieuwe band gevormd: Elstar.

Typhoon bestaat niet meer. Jan Junior bestaat niet meer. Jacuzi Baby bestaat niet meer. Drie Arnhemse bands die een jaar (of minder) geleden het loodje hebben gelegd. Het is een tijd stil geweest. Hier en daar was er al wel gefluister te horen over een nieuwe band met ex-leden van deze bands. Maar nu mogen we ook hardop fluisteren.

Elstar is het nieuwe avontuur van Simone Cornelissen, Mark Kuijpers, Bas Boerman, Simon Chapman en Rienk Wopereis. Typhoon, Jan Junior en Jacuzi Baby kenden elkaar al van gezamenlijke optredens. Het is niet zo gek dat een aantal ex-leden nu bij elkaar in een band zitten. "Er is vanaf dag één een goede muzikale klik en daaruit vloeien een hoop mooie liedjes. Hoever en tot waar we komen is niet echt iets waar we over nadenken. We willen mooie liedjes maken en die live gaan spelen", aldus gitarist Bas Boerman.

In no-time heeft de band al tien liedjes kant en klaar om live ten gehore te brengen. Liedjes over liefde, hoop, woede en verdriet. De heren en dame van Elstar zijn de studio nog niet ingedoken, maar op 28 november speelt de band live op Twente FM. De opnames daarvan zullen eventueel als promotie gebruikt worden en ook als download op de Elstar website terechtkomen. In november en december is Elstar her en der op de podia te bewonderen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12