3voor12 Gelderland

Persconferentie: onder meer (pop)podia vanaf zaterdag 5 juni weer open

Volgende stap 30 juni: dan zijn onder andere festivals toegestaan

Het kabinet maakte vrijdag 28 mei 2021 tijdens de persconferentie bekend dat stap 3 van het openingsplan vervroegd wordt naar zaterdag 5 juni. Daarmee mogen onder meer (pop)podia ook weer open voor bezoekers.

Per zaal geldt een maximum van 50 bezoekers, voor grote zalen met 1000 of meer is een maximum van 250 bezoekers. De vierde stap in het openingsplan staat voor 30 juni gepland; dan mogen onder andere festivals weer.

Aangezien er steeds minder mensen met corona worden opgenomen en het aantal gevaccineerden groeit, is besloten om stap 3 van het openingsplan naar voren te halen. Op 5 juni worden onder meer de volgende coronamaatregelen losgelaten of aangepast:

Grote zalen 
Per ruimte of zaal geldt een maximum van 50 bezoekers op 1,5 meter afstand. Een uitzondering hierop zijn de grote zalen met 1000 of meer vaste zitplaatsen. Hiervoor geldt een maximum van 250 bezoekers op 1,5 meter afstand. Dit geldt voor alle grote zalen binnen en buiten. Bijvoorbeeld evenementenhallen, openluchttheaters, concertzalen, etc. 

Culturele instellingen 
Musea en monumenten mogen binnen weer open. Voor musea geldt dat er 1 bezoeker per 10 m2 aanwezig mag zijn. Ook bioscopen, filmhuizen, poppodia en theaters kunnen weer open onder voorwaarden zoals reserveren, een gezondheidscheck, en vaste zitplaatsen.

Vervolgstap openingsplan 30 juni
De vierde stap in het openingsplan staat nu op 30 juni gepland. Ook zijn dan onder voorwaarden en met 1,5 meter afstand of met toegangsbewijzen, evenementen met doorstroom (dus zonder vaste zitplaatsen) toegestaan, zoals o.a. festivals.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12