3voor12 Gelderland

JAG op tour in de VS

De psychedelic rock-'n-rollers timmeren goed aan de weg

Het Arnhemse JAG is een uitverkoren band. Van de vijftig bands die in het zonnige Californië spelen tijdens het jaarlijkse 'Central Valley Indie Fest IV' zijn zij de enige Nederlandse. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zocht uit hoe de band daar terecht is gekomen.

Na het behalen van de tweede plaats tijdens ErnemZweet 2004 en het avontuur in de finale van de Grote Prijs was het een tijd lang stil rondom de Arnhemse band JAG. De psychedelic rock-'n-rollers timmeren echter goed aan de weg. Naar aanleiding van de 'Kometa Demonstration cd' werden ze door het Amerikaanse label en undergroundmagazine 'A girl hurts' uitgenodigd om te komen spelen op het 'Central Valley Indie Fest IV' in Californië.

Opvallend, omdat de line-up vooral lokaal is. Van de vijftig bands is JAG de enige Nederlandse. Het festival duurt zeven dagen en speelt zich af in zalen in Modesto, Stockton, Sonora en Merced. De Arnhemmers stellen alles in het werk om de tour geregeld te krijgen. Met hulp van de nodige subsidie van de NPI werd de tour mogelijk. "Heel veel dank aan hen voor deze hulp", aldus Jacek Janizewski, de frontman van JAG. De band keek er al langer naar uit om naar de VS te gaan.

Janizewski: "Uit de VS komen veel goede bands en de rock-'n-roll heeft zich daar ontwikkeld. Er zijn veel roots van de moderne populaire muziek te vinden in dat land." Het trio zit op dit moment in de States en de optredens in het zonnige Californië staan gepland van 12 tot en met 16 mei. Een volledig tourverslag volgt binnenkort op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12