3voor12 Gelderland

CYNBEL brengt allerlaatste single uit

Band stopt ermee, maar stelt afscheidsshow uit i.v.m. Corona

CYNBEL brengt vandaag haar allerlaatste single uit. De Nijmeegse band, die in 2018 debuteerde met de ep Unspoken Tales, stopt er mee. De afgelopen jaren tourde de band door heel Nederland en verzorgde ze o.a. de support van Kensington, Golden Earring en Stereophonics. Verder trad de band op in Paradiso, Doornroosje, Luxor Live en op festivals als Bevrijdingspop Zutphen en Huntenpop. Nu hangt de band na zeven jaar de instrumenten aan de wilgen.

Naast nieuwe single 'Kosmonauts', opgenomen in de Mailmen Studio's in Utrecht, zal CYNBEL nog een afscheidsshow geven op de plek waar ze als band ooit begon: de Hofnar in Aalten. Wanneer die eindshow plaatsvindt, is met de ontwikkelingen rondom het coronavirus nog even de vraag.

In 2016 werd CYNBEL nog tweede in de finale van de Roos van Nijmegen. In de recensie van die show roemde recensent Robin Oostrum destijds de sterke podiumpresentatie van het drietal.

Gevraagd om een reactie licht manager Tim Arets het besluit om te stoppen toe: "We hebben zeven hele mooie jaren gehad samen. We hadden een mooie start en hebben in de afgelopen zeven jaar alle vier veel geleerd. Een band wordt vaak omschreven als een familie, maar het is ook een mini bedrijf. Ook al hebben we daar veel succes mee geboekt, het kost ontzettend veel tijd en geld om die te laten draaien."

"Gezien de veranderingen in ons leven, hebben we de tijd die het nodig heeft om dat succes te behouden, niet meer. En omdat aanmodderen voor ons geen optie was, hebben we een knoop moeten doorhakken. We willen het graag goed doen, of anders niet. Daarom hebben we deze lastige keuze gemaakt."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12